ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Νέα στοιχεία – σοκ για το βιασμό δύο φοιτητριών

Κομοτηνή: Νέα στοιχεία – σοκ για το βιασμό δύο φοιτητριών

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των φοιτητριών που έπεσαν θύματα βιασμού στην Κομοτηνή.

Τον τρόμο έζησαν δύο κοπέλες, όταν βρέθηκαν στο δρόμο ενός βιαστή. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο, ο 33χρονος δράστης, τις υποχρέωσε –υπό την απειλή μαχαιριού- να τον ικανοποιήσουν σεξουαλικά σε ερημική τοποθεσία στην Κομοτηνή, το φθινόπωρο του 2012.

Ο 33χρονος κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατά συρροή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης και καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Όπως σημειώνει το paratiritis-news.gr, στη μαρτυρία της η πρώτη από τις δύο φοιτήτριες, ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ επέστρεφε με την άλλη φοιτήτρια από φιλικό τους σπίτι προς το δικό τους, όταν ο κατηγορούμενος τις πλησίασε από πίσω σε χώρο με περιορισμένο φωτισμό και τις απείλησε, λέγοντας ότι κρατούσε μαχαίρι.

Στη συνέχεια τις υποχρέωσε, με την πλάτη τους πάντα προς αυτόν, να μετακινηθούν σε ένα σκοτεινό στενό και στη συνέχεια σε μια αφώτιστη παρακείμενη αλάνα, απειλώντας τους συνέχεια ότι είχε μαχαίρι.

Εκεί, αφού τις εξανάγκασε στην πράξη, στη συνέχεια τους ζήτησε να βγάλουν τα ρούχα τους από τη μέση και κάτω. Εκείνεις προσπάθησαν να τον καθυστερήσουν μιλώντας του ενώ ξαφνικά η δεύτερη κοπέλα ξεκίνησε να τρέχει.

Ο κατηγορούμενος άρχισε να την κυνηγά, και η πρώτη κοπέλα ξεκίνησε να φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση, σε χώρο ο οποίος ήταν έντονα φωτισμένος.

Εκεί πήρε τηλέφωνο τον σπιτονοικοκύρη τους, ο οποίος ζούσε πλησίον, ενώ στη συνέχεια προσπαθούσε να πάρει τηλέφωνο τη φίλη της όμως η συσκευή της ήταν κατειλημμένη.

Όσο βρισκόταν εκεί, περιμένοντας τον σπιτονοικοκύρη της, ο κατηγορούμενος την πλησίασε ξανά, προσπάθησε να την τραβήξει όμως εκείνη την ώρα ήρθε και ο σπιτονοικοκύρης, ο οποίος και τρόμαξε τον κατηγορούμενο που απομακρύνθηκε τρέχοντας.

Η δεύτερη κοπέλα στην κατάθεσή της, επανέλαβε σε γενικές γραμμές τι έγινε εκείνο το βράδυ, προσθέτοντας ότι όταν ξεκίνησε να τρέχει, ο κατηγορούμενος την ακολούθησε, και κατάφερε να την πιάσει.

Αυτή προσποιήθηκε ότι είχε πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσε να κινηθεί άλλο, γι' αυτό και ο κατηγορούμενος την άφησε εκεί που ήταν και άρχισε να τρέχει πίσω από την πρώτη κοπέλα, η οποία στο μεταξύ είχε απομακρυνθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Έτσι η δεύτερη φοιτήτρια πήγε προς την κατεύθυνση του σπιτιού της, το οποίο βρισκόταν αρκετά κοντά, όμως ανακάλυψε ότι δεν είχε τα κλειδιά της και φοβούμενη να φωνάξει, προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, χωρίς όμως να καταφέρει, σύμφωνα με την κατάθεσή της, να βγάλει γραμμή.

Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο ένα ταξί, το οποίο μετά από κάποιο διάστημα ήρθε και στη συνέχεια αυτή ήρθε σε επαφή με τη φίλη της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσε και ο σπιτονοικοκύρης, που δήλωσε πως έλαβε το τηλέφωνο αργά το βράδυ και βγήκε εκεί που ήταν η πρώτη μάρτυρας ακριβώς όταν ήταν εκεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος τράπηκε σε φυγή.

Όπως συμπληρώνει το paratiritis-new.gr, η κατάθεση του σπιτονοικοκύρη ήταν σημαντική καθώς αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν έχει κάνει αυτές τις πράξεις, και πως το επίμαχο βράδυ έπινε σε καφενείο.

Τόνισε δε ότι δεν γνωρίζει τις δύο κοπέλες, και πως δεν είχε προηγούμενα μαζί τους.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως επιβεβαιώθηκε από την ακροαματική διαδικασία η ενοχή του καθώς και η αναγνώρισή του.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε τον 33χρονο ένοχο για βιασμό κατά συρροή και του επέβαλλε την ποινή των 13 ετών κάθειρξης.

Σχετικές ειδήσεις