ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία: Αναζητούν περισσότερους υπαλλήλους για τα ελληνικά hot spots

Γερμανία: Αναζητούν περισσότερους υπαλλήλους για τα ελληνικά hot spots
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ζητά με επιστολή τη βοήθεια των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές σε θέματα ασύλου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα Die Welt στην κυριακάτικη έκδοσή της, η οποία σημειώνει ότι ο Τόμας ντε Μεζιέρ έχει ζητήσει και από τις άλλες χώρες της ΕΕ να σταλούν περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασύλου για να βοηθήσουν τις αρχές στα ελληνικά hotspots.

«Οι πρόσφατες ταραχές στη Μόρια της Μυτιλήνης έχουν δείξει ότι ο υπερπληθυσμός του στρατοπέδου και η διάρκεια της διαδικασίας επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκείνων που ζητούν προστασία καιενθαρρύνουν τη βία», γράφει ο Ντε Μεζιέρ σε επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Moυζάλα, όπως σημειώνει η "Welt am Sonntag".

Είναι «επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Για αυτό απαιτείται η αύξηση της στελέχωσης των ελληνικών αρχών ασύλου και από άλλους εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη μέλη...Πολλά κράτη μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή», υποστήριξε ο ντε Μεζιέρ.

Σχετικές ειδήσεις