ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Ανατροπή - σοκ στην τραγωδία με το ταχύπλοο

Αίγινα: Ανατροπή - σοκ στην τραγωδία με το ταχύπλοο

Η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανατρέπει όλα όσα είχαν μέχρι τώρα γίνει γνωστά, για τον υπαίτιο της μεγάληςτραγωδίας στην Αίγιναμε τους τέσσερις νεκρούς, που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 16 Αυγούστου.

ΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ "DUENDE" - ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΞΕΤΑΣΗ DNA ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Η ανατροπή έρχεται από την εξέταση του DNA, που ελήφθη από το τιμόνι του ταχύπλοου "Duende", το αποτελέσμα της οποίας δείχνει ότι αυτό δεν ανήκει στον φερόμενο ως καπετάνιο Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Espresso" (που επικαλείται δημοσίευμα της "Realnews") η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρει ότι «η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR, o οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο.

Από την ανάλυση του δείγματος 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα)...

Μάλιστα, εκτός του πηδαλίου, δεν εντοπίζεται γενετικό υλικό ούτε στο κάθισμα του κυβερνήτη, ούτε στις μανέτες και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων του ταχυπλόου.»

aigina3

Ουσιαστικά, συμπληρώνει το δημοσίευμα, η έκθεση αυτή αποκαλύπτει ότι στα χειριστήρια του ταχυπλόου δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του 77χρονου κατηγορούμενου, αλλά τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων. Κι αυτό παρά τους ισχυρισμούς του Θρασύβουλου Λυκουρέζου και των άλλων επιβαινόντων στο ταχύπλοο ότι αυτός ήταν ο χειριστής του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εξέτασης, ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας και ήδη έρχονται με επίσημο και διαβλητό τρόπο οι πρώτες απαντήσεις. Η πρώτη απάντηση από την έρευνα αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια ούτε η λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει. Και το κυριότερο είναι ότι στο σκάφος επέβαιναν άγνωστα πρόσωπα, των οποίων το DNA βρέθηκε και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλυφθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Σχετικές ειδήσεις