ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε προσφυγόπουλο και τη μητέρα του (pics&vids)

Ωραιόκαστρο: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε προσφυγόπουλο και τη μητέρα του (pics&vids)

Τραγικό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (16/10) έξω από τον καταυλισμό προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Την τελευταία τους πνοή άφησαν ένα ανήλικο αγόρι και η 32χρονη μητέρα του, όταν τους παρέσυρε ένας 76χρονος με το αυτοκίνητό του, έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην βιομηχανικό κτήριο Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο.

Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος ενώ ο 9χρονος γιος της κατέληξε στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε.

Παράλληλα, ένα ακόμα ανήλικο παιδί, ένα 12χρονο κορίτσι, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Μετά το δυστύχημα, οι πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

wreokastro4

Πρόσφυγες έκαψαν ολοσχερώς το μοιραίο όχημα και βιαιοπράγησαν κατά του προσωπικού ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο.

Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης κάδοι απορριμμάτων έξω από το Κέντρο.

Δείτε τις δραματικές στιγμές στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο 76χρονος, ο οποίος γλίτωσε το λιντσάρισμα από τους πρόσφυγες την τελευταία στιγμή, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ένας ηλικιωμένος Σύριος μαζί με δύο ακόμη νεαρούς προσπάθησε να κρατήσει το μανιασμένο πλήθος μακριά από τον 76χρονο.

Στο διάστημα αυτό ο οδηγός κατάφερε να απομακρυνθεί από τους πρόσφυγες και να προστατευθεί μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που προκειμένου να αποκλιμακώσουν την κατάσταση έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν πριν τις 12 το μεσάνυχτα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαιτίας των επεισοδίων χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα -πλήρωμα του ΕΚΑΒ- και σε δύο αστυνομικούς.

Εν τω μεταξύ, πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από σήμερα σε καθιστική διαμαρτυρία, καθώς, όπως λένε, τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο, αναπτύσουν συχνά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα ερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας, ενώ κλειστή ήταν το πρωί η Συμμαχική Οδός στο ύψος της δομής «Φέσσα».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Φέσσα στη Λητή, μετέβη ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αύριο.

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ, thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις