ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα εργασιακά στο Σύνταγμα (pics)

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα εργασιακά στο Σύνταγμα (pics)

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Συνταξιούχων αλλά και δεκάδες άλλα δωμάτια εργαζομένων στην πλατεία Συντάγματος.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Το συλλαλητήριο διεξάγεται με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωση «με 400 ευρώ δεν ζει κανένας» και ζητάει επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν δεκάδες συνδικάτα και οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Το Συλλαλητήριο πραγματοποιείται στον απόηχο της άφιξης των θεσμών σήμερα στην Αθήνα αλλά και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις οποίες όπως τονίζουν θα έρθουν τεράστιες αλλαγές στα εργασιακά.

«Κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα αποτελούν η επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και οι επισημάνσεις του ΔΝΤ σχετικά με την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στο ασφαλιστικό.

Περισσότερα από 500 σωματεία και εργατικές οργανώσεις σε 32 πόλεις συγκεντρώνονται την ίδια ώρα.

Ενώ όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους θα καταθέσουν το δικό τους σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από τη Χρυσή Αυγή και απαιτούν να συζητηθεί και να γίνει νόμος.

Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα, οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει ενώ η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή ειδικά στη Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής με την Επιτροπή να κατευθύνεται στο κτήριο όπου και θα καταθέσει ψήφισμα.

Σχετικές ειδήσεις