ΕΛΛΑΔΑ

Ο δήμαρχος και το «αυθαίρετο» νεκροταφείο

Ο δήμαρχος και το «αυθαίρετο» νεκροταφείο
Την αγανάκτηση και την αγωνία του για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα με την υπόθεση του αυθαίρετου νεκροταφείου...

του Μιχάλη Βαρδαρού

Την αγανάκτηση και την αγωνία του για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα με την υπόθεση του αυθαίρετου νεκροταφείου εξέφρασε με δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, o δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης.

Μίλησε για αφόρητη πίεση που δέχεται όλο αυτόν καιρό από διάφορες πλευρές σχετικά με τη δημιουργία νέου νεκροταφείου στη Γλυφάδα.

Χαρακτήρισε ως πράξη αγωνίας την συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς το υπάρχον κοιμητήριο δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις ανάγκες ενός δήμου 130.000 πολιτών.

Παράλληλα, επεσήμανε πως το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει δεχθεί αιτήματα για το εν λόγω πρόβλημα εδώ και 30 χρόνια από όλες τις ηγεσίες του δήμου Γλυφάδας, χωρίς να δώσει καμία απάντηση.

Τέλος, ο κ.Κόκκορης αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες, που έχει προβεί ο δήμος από την δεκαετία του '90 προκειμένου να ολοκληρωθεί η νόμιμη χωροθέτηση του κοιμητηρίου, οι οποίες «κόλλησαν» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενώ δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με το ΥΠΕΚ, έτσι ώστε να βρεθεί μια άμεση λύση.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 12/8, όταν ο δήμος Γλυφάδας με τη συνοδεία ισχυρής δύναμης της δημοτικής αστυνομίας προχώρησε στη δημιουργία νέου κοιμητηρίου σε αναδασωτέα περιοχή.

Το νεκροταφείο εγκατέστησε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Κόκκορης, με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου μητροπολίτη Παύλου, ο οποίος μάλιστα μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παρενέβη άμεσα καθώς διέταξε τη διακοπή των εργασιών, ωστόσο, ο δήμαρχος προχώρησε στην ταφή οχτώ νεκρών, επιχειρώντας να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο τετελεσμένο.