ΕΛΛΑΔΑ

«Άφησαν» τις τράπεζες...και ληστεύουν τα σπίτια!

«Άφησαν» τις τράπεζες...και ληστεύουν τα σπίτια!
Σε δύο σπίτια, κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, σε ολόκληρη την χώρα αδίστακτοι, ένοπλοι, κακοποιοί εισβάλουν για να ληστέψουν...

Σε δύο σπίτια, κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, σε ολόκληρη την χώρα αδίστακτοι, ένοπλοι, κακοποιοί εισβάλουν για να ληστέψουν, (ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν τραυματίσει ή ακόμη και δολοφονήσει πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι μαζί τους) !

Αυτό το ανατριχιαστικό στοιχείο προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο προστασίας του πολίτη για το πρώτο εξάμηνο του 2011 και δείχνει, ότι πλέον οι συμμορίες των ληστών επιλέγουν ως στόχο κυρίως τα σπίτια, τα καταστήματα, τα περίπτερα και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ αποφεύγουν τις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ και τα σούπερ μάρκετ.

Αυτό συμβαίνει, όπως λένε οι αστυνομικοί, γιατί στις τράπεζες έχουν τοποθετηθεί πόρτες ασφαλείας και υπάρχουν περιπολίες, κυρίως της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ τα σπίτια και τα καταστήματα αποτελούν εύκολους στόχους με πολλές φορές μεγάλη λεία.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους έγιναν στην επικράτεια, 397 ληστείες ενώ πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα 171, δηλαδή υπερδιπλασιάστηκαν, αύξηση παρατηρείται και στις ληστείες σε καταστήματα, αφού το 2011 καταγράφηκαν 350, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2010 268, ενώ υπάρχει μείωση των ληστειών σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.
Ένα άλλο στοιχείο που έχει διαφοροποιηθεί στον τρόπο δράσης των ληστών, είναι ότι τις περισσότερες φορές εισβάλουν στα σπίτια τις νυχτερινές ώρες, ξυπνούν με τα όπλα τους ιδιοκτήτες και κρατώντας τους ομήρους αρπάζουν χρήματα, χρυσαφικά, αλλά και αυτοκίνητα.

Το τελευταίο διάστημα η αστυνομία έχει καταφέρει σημαντικά “χτυπήματα” στο οργανωμένο έγκλημα, η μικροεγκληματικότητα όμως, όπως αποκαλούνται οι ληστείες, οι κλοπές και οι αρπαγές τσαντών σε βάρος πολιτών, έχει πάρει δραματικές διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα κατά μέσο όρο γίνονται 264 κλοπές και διαρρήξεις σε ολόκληρη την χώρα, με σημαντική αύξηση σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα (28 αυτοκίνητα αφαιρούνται από τους κατόχους τους κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, 68 κλοπές διαπράττονται σε σπίτια και 39 σε καταστήματα). Που οφείλεται όμως η “έκρηξη” της εγκληματικότητας ;

Η απάντηση δίνεται από την επίσημη ανακοίνωση, 15.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, δηλαδή το 1/3 του σώματος, σε αυτό εάν προστεθεί το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που απασχολείται για την φύλαξη στόχων και σε μη μάχιμες υπηρεσίες, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και την ανεργία έχει ως αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να χτυπήσει “κόκκινο” !

Και οι προβλέψεις μόνον ευοίωνες δεν είναι για το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού αυξάνεται η εγκληματικότητα παράλληλα όμως μεγαλώνουν και οι ελλείψεις της αστυνομίας σε υλικοτεχνική υποδομή ...