ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μπεν: Ξεσπά η οικογένεια Μπάρκα – «Αποκαλούν το νεκρό πατέρα μας δολοφόνο»

Υπόθεση Μπεν: Ξεσπά η οικογένεια Μπάρκα – «Αποκαλούν το νεκρό πατέρα μας δολοφόνο»

Ιδιαιτέρως ενοχλημένη από την ανάμειξη του ονόματος του Κωνσταντίνου (Ντίνου) Μπάρκα στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ στη Χίο, εμφανίζεται η οικογένεια του άντρα, που παράλληλα προειδοποιεί με προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μπάρκα, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, τονίζει πως σέβεται τον πόνο της Κέρι Νίνταμ αλλά "είναι ανεπίτρεπτο και πέρα από κάθε λογική, δημοσιογραφική δεοντολογία και νομιμότητα, να διαταράσσεται βάναυσα η ηρεμία και η καθημερινότητα μιας ολόκληρης οικογένειας τίμιων και εργαζόμενων ανθρώπων χωρίς το παραμικρό στοιχείο ή απόδειξη ανάμειξης του αποθανόντος γεννήτορος αυτής στη συγκεκριμένη υπόθεση".

Πριν από λίγο καιρό, Βρετανοί αστυνομικοί έφτασαν στη Χίο και ερεύνησαν οικόπεδα για να εξακριβώσουν εάν ο Μπάρκας σκότωσε τον Μπεν με τον εκσκαφέα του κατά τη διάρκεια εργασιών.

Το μοναδικό «εύρημα» των αρχών ήταν ένα αυτοκινητάκι, που εικάζεται ότι ανήκε στον μικρό.

Ο βρετανικός Τύπος «φωτογράφησε» τον Μπάρκα ως υπεύθυνο για το θάνατο του Μπεν, παρότι κάτι τέτοιο δεν στοιχειοθετείται. Μάλιστα, η Κέρι Νίνταμ –η μητέρα του Μπεν- ξέσπασε μιλώντας στα ΜΜΕ λέγοντας ότι ελπίζει ο δολοφόνος του παιδιού της να «καίγεται στην κόλαση».

Σήμερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας εξέδωσε δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει ότι τα παιδιά του Μπάρκα κατανοούν τον πόνο και το πένθος των Νίνταμ αλλά θεωρούν απαράδεκτο να λοιδορείται το όνομα του πατέρα τους.

Δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Λίαν προσφάτως το όνομα της οικογένειάς μας βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης εξαφάνισης του μικρού Μπεν, με αφορμή αστήριχτες και ανακριβείς εικασίες περί δήθεν ανάμειξης του πλέον μη ευρισκόμενου στη ζωή πατέρα μας, Κωνσταντίνου Μπάρκα, σε θανατηφόρο ατύχημα με θύμα το μικρό αυτό παιδί. Πλέον, έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη από πληθώρα δημοσιευμάτων και δηλώσεων σε διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφή τα κάτωθι:

Κατανοούμε πλήρως, ως άνθρωποι και οικογενειάρχες, τη θλίψη, τον πόνο και το πένθος μιας μητέρας, η οποία -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- έχασε το παιδί της.

Συμπάσχουμε απόλυτα και ευχόμαστε να υπάρξουν τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα της μητέρας αυτής.

Παρόλα αυτά, είναι ανεπίτρεπτο και πέρα από κάθε λογική, δημοσιογραφική δεοντολογία και νομιμότητα, να διαταράσσεται βάναυσα η ηρεμία και η καθημερινότητα μιας ολόκληρης οικογένειας τίμιων και εργαζόμενων ανθρώπων χωρίς το παραμικρό στοιχείο ή απόδειξη ανάμειξης του αποθανόντος γεννήτορος αυτής στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, από τη μια στιγμή στην άλλη, η μνήμη του αγαπητού πατέρα μας βρέθηκε να στιγματίζεται και να λοιδορείται από σωρεία υβριστικών και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων, τα οποία δε σέβονται ούτε τον πρόσφατο θάνατό του ούτε ολόκληρη τη μακρά, σκληρή και τίμια ζωή του, που τον κατέστησαν ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα πρόσωπα στην κοινωνία της Κω. Αντιθέτως τα διεθνή και εγχώρια έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του, αποκαλώντας τον δολοφόνο του μικρού Μπεν, βομβαρδίζοντας παράλληλα εμάς, ως τέκνα και συγγενείς του, με αλλεπάλληλες ανεπιβεβαίωτες, αστήρικτες και αίολες συκοφαντικές αιτιάσεις.

Κατά αυτόν τον τρόπο, χωρίς να υφίσταται ούτε καν υπόνοια εμπλοκής του πατέρα μας στην εξαφάνιση του άτυχου παιδιού, έχουμε υποστεί βαρύτατη ηθική βλάβη, ενώ η καθημερινότητά μας έχει καταστεί κυριολεκτικά μια κόλαση.

Με το παρόν Δελτίο Τύπου κάνουμε έκκληση στον εγχώριο και διεθνή δημοσιογραφικό κόσμο να απέχει από την αναπαραγωγή φανταστικών σεναρίων, που εμφανίζουν αδίκως τον πατέρα μας ως τον άνθρωπο, που αφαίρεσε ακουσίως τη ζωή του μικρού Μπεν.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για να προστατέψουμε τη μνήμη του τεθνεώτος πατρός μας και να διαφυλάξουμε -συγχρόνως- την προσωπική μας τιμή και υπόληψη, καθώς και την οικογενειακή μας ειρήνη.

Ρoή Ειδήσεων