ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένα μελτέμια

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένα μελτέμια
σχυροί και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 ή και κατά τόπους 9 μποφόρ...

Μπορεί ο καιρός να είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα και να επικρατούν σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι και το ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, αναμένεται να ταλαιπωρήσουν και σήμερα όσους θελήσουν να ταξιδέψουν.

Ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 ή και κατά τόπους 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 32 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 21 ως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 ως 36 στη Δυτική Ελλάδα, 22 ως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στα ανατολικά τμήματα των Δωδεκανήσων και στη νότια Κρήτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 34 με 35 βαθμούς


Καλό καιρό περιμένουμε τη Δευτέρα και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 με 33 βαθμούς. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι.