ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης

Ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου οι 17 παιδικοί σταθμοί του Δήμου ανοίγουν και πάλι για να υποδεχθούν τους 1.200...

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου οι 17 παιδικοί σταθμοί του Δήμου ανοίγουν και πάλι για να υποδεχθούν τους 1.200 περίπου λιλιπούτειους μαθητές, ηλικίας από 6 μηνών έως και 4 ετών.

Φέτος, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους εργαζόμενους γονείς για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι 1304, αριθμός μεγαλύτερος από τις διαθέσιμες θέσεις, που υπολογίζονται σε 1200. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι του δήμου, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι οικογένειες και να μην μείνουν παιδιά εκτός των σταθμών.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα φροντίσει να μην αφήσει παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι γονείς υποβάλλουν αιτήσεις, όμως στο τέλος αποφασίζουν να στείλουν σε κάποιο άλλο σχολείο τα παιδιά τους. Ίσως, όμως, χρειαστεί να δημιουργήσουμε επιπλέον τμήματα για να μην υπάρξουν παράπονα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως Χαριλάου, Τρεις Ιεράρχες και Υψηλάντου. «Στην αίτηση δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να δηλώσουν δύο παιδικούς σταθμούς, ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση», επισήμανε η κ. Γούλα, τονίζοντας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει μόνιμο εργατικό προσωπικό και όχι συμβασιούχους, γεγονός που διευκολύνει την ομαλή λειτουργία των σταθμών.