ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Οδηγίες «επιβίωσης» για οδηγούς και πεζούς το διήμερο της επίσκεψης

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Οδηγίες «επιβίωσης» για οδηγούς και πεζούς το διήμερο της επίσκεψης

Επίσκεψη Ομπάμα:Με... τεταμένα νεύρα θα υποδεχτούν αύριο, Τρίτη (15/11/2016) οι Αθηναίοι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς οι κλειστοί δρόμοι και οι προσαρμογές στην κυκλοφορία αναμένονται πολλές, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι ρυθμίσεις θα αρχίσουν να τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή από σήμερα (14/11/2016) το βράδυ, ενώ αναμένονται αποκλεισμοί δρόμων αλλά και ολόκληρων περιοχών.

Τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δρακόντεια για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, καθώς σε συναγερμό βρίσκονται η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και η Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, ενώ προβλέπεται εξονυχιστικός έλεγχος σε χώρους και κτίρια από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην ανίχνευση εκρηκτικών.

Αν και το οριστικό σχέδιο αναμένεται να εκπονηθεί τελευταία στιγμή, με τα έως τώρα δεδομένα θα κλείνουν εντελώς οι δρόμοι απ' όπου θα περάσει ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, ενώ θα αναπτυχθούν τουλάχιστον τρεις ζώνες ασφαλείας με ελεύθερους σκοπευτές διασκορπισμένους κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής που θα κινηθεί και θα διαμείνει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να γίνουν και σε μεγάλο κομμάτι των παραλιακών προαστίων. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι σε κάθε μετακίνηση του Μπαράκ Ομπάμα, οι δρόμοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν.

Τη δύσκολη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας αναμένεται να επιδεινώσουν τόσο η στάση εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, καθώς και οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου που αναμένεται να βγάλουν στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές.

Σχετικές ειδήσεις