Επεισόδια Πολυτεχνείο: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας

Πολυτεχνείο: Οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε Στουρνάρη και Πατησίων – Μολότοφ και πέτρες από τους νεαρούς, με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης άπαντησε η Αστυνομία.

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας
1'

Σε πεδίο μάχης μετατραπεί το κέντρο της πρωτεύουσας, λίγο μετά τη μεγάλη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Περίπου 100 κουκουλοφόροι, που βγήκαν από το κτήριο Γκίνη του Ιδρύματος, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, πετούν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς στις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ χρησιμοποιώντας κάδους έστησαν οδοφράγματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πετούν και άτομα από ταράτσες κτηρίων της περιοχής.

Οι αστυνομικοί απαντούν στους ταραξίες με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου.

Η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, με τις δυνάμεις της αστυνομίας πλέον να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αποφυγή επεισοδίων.

Παρακολουθήστε LIVE όλες τις εξελίξεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η πορεία με αφετηρία το Πολυτεχνείο κατευθύνθηκε μέσω της Σταδίου όπου ενώθηκε με άλλους διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πλατεία Κλαυθμώνος, αφού πρώτα παρέμεινε στην Σταδίου για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια όλοι μαζί συγκρότησαν πορεία η οποία κατευθύνεται προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, αφού πρώτα περάσει από την πλατεία Συντάγματος και την ελληνική Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή