ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Γιατί δεν πήγε ο Τσίπρας φέτος στις εκδηλώσεις;

Πολυτεχνείο: Γιατί δεν πήγε ο Τσίπρας φέτος στις εκδηλώσεις;

ΠολυτεχνείοLIVE: Όλες οι ειδήσεις για τις εκδηλώσεις και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου - Οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε Στουρνάρη και Πατησίων – Μολότοφ και πέτρες από τους νεαρούς, με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης απαντά η Αστυνομία.

Το μείζον ερώτημα της φετινής επετείου είναι γιατί δεν πήγε ο Αλέξης Τσίπρας να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας δεν πήγε στο Πολυτεχνείο και αυτό έχει τεράστια σημασία.

Επίσημη δικαιολογία δεν υπάρχει από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ανεπίσημα, λένε ότι έπρεπε να πάει στη Βουλή για να εκφωνήσει το λόγο του για την επέτειο.

Η δικαιολογία είναι βεβαίως εξόχως τραγική, αφού ο κ. Τσίπρας έχει πλέον αντιληφθεί ότι δεν έχει τη δημοφιλία που είχε τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς.

Κοινώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται πλέον ένας μνημονιακός πρωθυπουργός του συστήματος και συνεπώς δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορεί άνετα σε χώρους στους οποίους κατά το παρελθόν αποτελούσαν για αυτόν προνομιακά πεδία προπαγάνδας.

O βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, υπoστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν άντεχε πολιτικά να πάει στο Πολυτεχνείο, καθώς πριν από 24 ώρες αντάλλασσε φιλοφρονήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ που κάποτε κατήγγειλε.

«Ο πρωθυπουργός δεν πήγε φέτος στο Πολυτεχνείο κι ήρθε στη Βουλή για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η εικόνα του υπουργικού συμβουλίου της πρώτης φορά, υποτίθεται, Αριστεράς, να χειροκροτεί μαζί με τους Γλύξμπρουργκ τις αναφορές Ομπάμα για τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τη Δημοκρατία, αυτών των δυνάμεων δηλαδή, που στήριξαν τη χούντα στην Ελλάδα, που στηρίζουν και σήμερα πολέμους και επεμβάσεις σε όλο το κόσμο», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Πρωτοφανή επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία

Από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο επικρατεί χάος.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της πρωτεύουσας, λίγο μετά τη μεγάλη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Περίπου 100 κουκουλοφόροι, που βγήκαν από το κτήριο Γκίνη του Ιδρύματος, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, πετούν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς στις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ χρησιμοποιώντας κάδους έστησαν οδοφράγματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πετούν και άτομα από ταράτσες κτηρίων της περιοχής.

Οι αστυνομικοί απαντούν στους ταραξίες με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου.

Η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, με τις δυνάμεις της αστυνομίας πλέον να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αποφυγή επεισοδίων.

Παρακολουθήστε LIVE όλες τις εξελίξεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η πορεία με αφετηρία το Πολυτεχνείο κατευθύνθηκε μέσω της Σταδίου όπου ενώθηκε με άλλους διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πλατεία Κλαυθμώνος, αφού πρώτα παρέμεινε στην Σταδίου για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια όλοι μαζί συγκρότησαν πορεία η οποία κατευθύνεται προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, αφού πρώτα περάσει από την πλατεία Συντάγματος και την ελληνική Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις