ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Στα λευκά η Θεσσαλονίκη - Μαγευτικές εικόνες (photo-video)

Κακοκαιρία: Στα λευκά η Θεσσαλονίκη - Μαγευτικές εικόνες (photo-video)

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη, με αυτοκίνητα, δρόμους και σπίτια να έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά καθώς η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και σήμερα η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ντύνοντας στα λευκά στέγες, αυλές και αυτοκίνητα, ενώ αυτή την ώρα χιονίζει στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, του Μελισσοχωρίου, του Χορτιάτη, του Πανοράματος και του Φιλύρου.

xionia thessalonikh1

Ίδιο το σκηνικό και στην περιοχή του Πανοράματος, όπου αυτή την ώρα υπάρχει έντονη χιονόπτωση με τις νιφάδες έχουν καλύψει τα πάντα, από δρόμους και αυτοκίνητα έως στάσεις λεωφορείων, ενώ όσοι επιλέγουν να βγουν από τα σπίτια τους κινούνται με δυσκολία.

xionia thessalonikh2

Επίσης σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς.

xionia thessalonikh3

Ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιονίζει σε περιοχές πέριξ της πόλης. Νιφάδες χιονιού έπεσαν νωρίτερα και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να καταγράφονται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη.

xionia thessalonikh4

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Χορτιάτη, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, όπως επίσης στο Φίλυρο, ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου δεν θα λειτουργήσουν το 1ο και 2ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου. Το ίδιο ισχύει για τον βρεφονηπιακό σταθμό Μελισσοχωρίου.

xionia thessalonikh7

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών thestival.gr

Ο χιονιάς «χτυπάει» την Μακεδονία

Χιόνια πέφτουν στους περισσότερους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να έχει πέσει σε μονοψήφιες τιμές και σε κάποιες περιοχές, όπως το Κιλκίς, και κάτω από το μηδέν (-1). Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία, όπου το πρωί επικρατούν συνθήκες παγετού. Η Φλώρινα ξύπνησε με -4 βαθμούς Κελσίου, η Καστοριά με -1 και η Πτολεμαΐδα με -3. Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους ορεινούς επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η κίνηση στην Εγνατία Οδό διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων. Η εικόνα ανά περιοχή διαμορφώνεται ώς εξής:

Ημαθία

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα εξής έξι σημεία του οδικού δικτύου:

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 1ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Σελίου) έως το 98ο (όρια με Π.Ε. Κοζάνης),

-Στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από το 1ο χιλιόμετρο έως το 26ο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

-Στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγαδίων, από το 8ο χιλιόμετρο έως το 17ο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),

-Στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Σελίου, από το 8ο χιλιόμετρο έως το 19ο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

-Στην επαρχιακή οδό Βέροιας / Δασκιού, από τη διασταύρωση Πολυδενδρίου μέχρι το Δασκιό,

-Στην επαρχιακή οδό Νάουσας / Ροδοχωρίου, από το 8ο χιλιόμετρο μέχρι το Ροδοχώρι.
Πέλλα

Κατά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής τρία σημεία:

-Στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ,

-Στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ,

-Σε όλο το Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας.

Πιερία

Στην Πιερία οι οδηγοί χρειάζονται οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίες σε τρία σημεία του οδικού δικτύου:

-Στην Εθνική Οδό Κατερίνης / Ελασσόνας, από το 34ο χιλιόμετρο (Άγ. Δημήτριος) έως το 42ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας),

-Στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης / Ελατοχωρίου, από τη Ρητίνη έως και το χιονοδρομικό κέντρο,

-Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Διαμερισμάτων Φωτεινών, Βρίας, Ρητίνης, Ελατοχωρίου, Μοσχοποτάμου και Λαγοράχης.

Χαλκιδική

Σε οκτώ σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα είναι απαραίτητες:

-Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού, από το 65ο χιλιόμετρο έως το 95ο χιλιόμετρο,

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού, μέσω Χολομώντα,

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Αρναίας, μέσω Χολομώντα,

-Στην Επαρχιακή οδό Πολυγύρου / Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά),

-Στην Επαρχιακή οδό Νεοχώριου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδας,

-Στην Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωχίου / Μεγάλη Παναγιάς,

-Στην Επαρχιακή οδό Αρναίας / Στανού,

-Εντός του Δημοτικού Διαμερίσματος Ταξιάρχη.

Κιλκίς

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας / Λιβαδίων από το 17ο χιλιόμετρο.

Γρεβενά

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Καστοριά

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο Κάθετο Άξονα Α-29, στο υπόλοιπο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Κοζάνη

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή με ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Φλώρινα

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής.

Στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης και της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας - Πέλλας από το 32ο χλμ. μέχρι τα όρια των νομών Κοζάνης και Πέλλας αντίστοιχα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά._

Σχετικές ειδήσεις