ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις γιατροί απολογούνται για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Τρεις γιατροί απολογούνται για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας
Από μάρτυρες μετατράπηκαν σε κατηγορούμενοι τρεις γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, σχετικά με την υπόθεση θανάτου ....

Από μάρτυρες μετατράπηκαν σε κατηγορούμενοι τρεις γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, σχετικά με την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από δηλητηρίαση οινοπνεύματος την ημέρα του Πάσχα.

Από την έρευνα του ανακριτή, που διενεργεί την κύρια ανάκριση, προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους και κλήθηκαν να απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, πλην των δύο νεαρών εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση, προέκυψαν ενδείξεις για ευθύνες και των τριών στον θάνατο της 16χρονης μαθήτριας, με αποτέλεσμα να διαβιβάσει εκ νέου τον φάκελο της δικογραφίας στον εισαγγελέα Ρεθύμνου εκθέτοντάς του τα στοιχεία και ζητώντας του να ασκήσει συμπληρωματικές διώξεις, πράγμα που έγινε από τον κ. Στέφανο Ζαρκαντζιά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, σύμφωνα με το Rethnea.gr, η έκθεση πραγματογνωμοσύνης του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη, τον οποίο διόρισε ο ανακριτής, ζητώντας του να συντάξει σχετική έκθεση. Εκκρεμούν βεβαίως ακόμα δύο πραγματογνωμοσύνες τεχνικών συμβούλων-ιατροδικαστών, τους οποίους έχουν διορίσει τόσο η οικογένεια του ανήλικου άτυχου κοριτσιού όσο και ο ένας εκ των δυο νεαρών κατηγορουμένων, φίλων της 16χρονης.

Πάντως, κομβικό ρόλο στην υπόθεση θα έχει η πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή ιατροδικαστικής Φίλιππου Κουτσάφτη, τον οποίο διόρισε ο ανακριτής, ζητώντας του να συντάξει σχετική έκθεση. Είναι άγνωστο όμως αν ο κ. Μαρνέρης ήδη έχει στα χέρια του το συγκεκριμένο έγγραφο ή αν έχει γνώση του περιεχομένου του, το οποίο έλαβε υπ’ όψιν του, για να υπάρχει η νέα εξέλιξη στην υπόθεση. Εκκρεμούν βεβαίως ακόμα δύο πραγματογνωμοσύνες τεχνικών συμβούλων-ιατροδικαστών, τους οποίους έχουν διορίσει τόσο η οικογένεια του ανήλικου άτυχου κοριτσιού όσο και ο ένας εκ των δυο νεαρών κατηγορουμένων, φίλων της 16χρονης.