ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμική η ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στο Κάιρο

Δυναμική η ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στο Κάιρο

Από τις καλύτερες εικόνες μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών παρουσίασε η Ελλάδα, ξεχωρίζοντας στο σημερινό χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ που διοργανώνουν στο Κάιρο οι Πρεσβείες των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση αυτή, που γίνεται κάθε χρόνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης για φιλανθρωπικούς σκοπούς, το περίπτερο της ελληνικής Πρεσβείας έγινε πράγματι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς, με τα μεσογειακά προϊόντα του να γίνονται πραγματικά ανάρπαστα μέσα σε ελάχιστες ώρες. Ελληνικά τυριά, κρασιά, λάδι, ελιές, μπαχαρικά, φυστίκια, μέλι και άλλα προϊόντα ήταν τα σημαντικότερα εκθέματα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των εκατοντάδων επισκεπτών.

Ήταν από τις πιο πετυχημένες χρονιές, αν όχι και η καλύτερη στην ιστορία της συμμετοχής της Ελλάδας στη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση που πάντα έχει ως στόχο να στηρίζει μέσα από τα έσοδά της τα φιλανθρωπικά σωματεία και παρεμφερείς σκοπούς.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο και τα ελληνικά φιλανθρωπικά σωματεία λαμβάνουν σημαντικά ποσά ως ενίσχυση στο έργο τους.
Την επιτυχία της εκδήλωσης πιστώνονται ο υπεύθυνος εκ μέρους της ελληνικής Πρεσβείας υπάλληλος Γιώργος Χριστοφίδης και η γενική γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και υπό την ιδιότητά της ως γενική γραμματέας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου.

Δίπλα τους, στο πλευρό όλων των Ελλήνων διοργανωτών, ο γενικός σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας Αθανάσιος Μακρανδρέου, ο ακόλουθος του ίδιου Γραφείου Παντελής Γκάσιος, η επόπτρια Γραφείων της ΕΚΚ και νομικός Βίλλυ Πολίτου, η ταμίας της Μαρίας Αιγυπτίας, Άννα Αυγερινού, ο Άκης Αυγουστιάδης από την ελληνική Πρεσβεία, αλλά και ιδιώτες πάροικοι που παρουσίασαν πολύ όμορφα δώρα και πούλησαν για τις γιορτές. Σημαντική ήταν και η συμβολή της εκπαιδευτικού Αγγελικής Σκούμπη, ενώ τιμητική ήταν η παρουσία τής επί πολλά χρόνια στελέχους του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, Αικατερίνης Πολίτη, που στα χρόνια της εκείνη ήταν πάντοτε από τους πρωτεργάτες οργάνωσης του ελληνικού περιπτέρου.

Στο φετινό μπαζάρ συμμετείχαν περισσότερες από τριάντα Πρεσβείες, διότι κοντά στις ευρωπαϊκές εκπροσωπήσεις υπήρχαν και από άλλες χώρες.

Από το ελληνικό περίπτερο πέρασαν και επίσημοι, πολλοί πρέσβεις, καθώς και πολλοί Έέλληνες, εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων ο σύμβουλος Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας Χρήστος Αποστολόπουλος, ο διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου Χρίστος Παπαδόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Βασίλης Ζουές κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις