ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ LIVE: Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ LIVE: Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ειδήσεις για απεργία: Πανεργατική 24ωρη απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ακινητοποιημένα σήμερα, Πέμπτη (8/12) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για πολλές ώρες - Δείτε ποιοι απεργούν - Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες τόσο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ όσο και του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και την πορεία των μελών του προς το Σύνταγμα, αλλά και από την κινητοποίηση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου - Λευτέρης Σουχάιμπ

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στα «αντεργατικά μέτρα» που - όπως καταγγέλλουν - προωθούν κυβέρνηση και δανειστές πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο Σύνταγμα βρέθηκε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης (08/12/2016) η πορεία του ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ, ήταν μεγάλη και υπολογίζεται ότι στην πορεία έλαβαν μέρος περί τα 10.000 άτομα.

IMG 0068

Λίγο μετά τις 13:30 όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας που είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω των κινητοποιήσεων, παραδόθηκαν εκ νέου στην κυκλοφορία.

IMG 0050
IMG 4097 1

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη δήλωση του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Ομόνοια

Εξάλλου, κινητοποίηση υπήρξε σήμερα και από πλευράς ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πλάνα από τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, καθώς και δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΣΕ, Γ. Παναγόπουλου

Στο μήνυμά της για την ημέρα, η ΓΣΕΕ ανέφερε ότι αντιδρά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

gsee1 1

Επίσης, η ΓΣΕΕ αντιδρά σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.

Πορεία προς το Σύνταγμα, πραγματοποίησαν νωρίτερα και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Δείτε το βίντεο

Προσοχή: Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα οι δημόσιες δομές Υγείας

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» ΤΩΡΑ στους δρόμους – Ποια σημεία να αποφύγετε

Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

Μεγάλη ταλαιπωρία σήμερα, Πέμπτη (08/12/2016) για το επιβατικό κοινό, καθώς η Αθήνα μένει για πολλές ώρες χωρίς αστικές συγκοινωνίες, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

apergia metro

Συγκεκριμένα:

Λεωφορεία - τρόλεϊ: Οι εργαζόμενοι «τράβηξαν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00, ενώ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά κυκλοφορούν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ: Τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς δεν λειτούργησαν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 π.μ., ενώ στάση θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι και από τις 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Πλοία: Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει αποφασίσει από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 7/12/2016 (με ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα), ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Σημειώνεται ότι, οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες και η Θεσσαλονίκη

oasth

ΟΑΣΘ: Με προσωπικό ασφαλείας κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Απεργία και στην Υγεία

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα (8/12), νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και μονάδες του ΠΕΔΥ, καθώς γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την οποία έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στις 08:00 στο υπουργείο Υγείας.

ΟΤΟΕ - Τράπεζες

Τη συμμετοχή του στην 24άωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Απεργία και στα καταστήματα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων πρότεινε στα μέλη του, τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης, από τις 9-12 το πρωί της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή

Τα συνδικάτα κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που γίνονται σε όλη τη χώρα.

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10:30 στην Ομόνοια.

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε και η ΓΣΕΒΕΕ στην Πλατεία Κλαθμώνος από τις 11:00 με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις