ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Κανένα ελαφρυντικό για τον Σύριο που κακοποίησε τον 4χρονο - Στη φυλακή για πέντε χρόνια

Χίος: Κανένα ελαφρυντικό για τον Σύριο που κακοποίησε τον 4χρονο - Στη φυλακή για πέντε χρόνια

Ο 32χρονος είχε κακοποιήσει επανειλημμένα το μικρό παιδί - Χωρίς αναστολή η ποινή

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου εκδικάστηκε σήμερα Παρασκευή (16/12) η υπόθεση κακοποίησης ενός τετράχρονου παιδιού στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα της Χίου.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως με τη δημοσιοποίηση ενός σκληρού βίντεο που δείχνει τον άνδρα να χτυπά αλύπητα το παιδί μέσα στη ντουζιέρα ενώ λίγες ώρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε ένα ακόμα βίντεο, το οποίο δείχνει τον 4χρονο να κακοποιείται και πάλι.

Ο 32χρονος συνελήφθη την Τρίτη και σήμερα οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να τον στείλει στη φυλακή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ας σημειωθεί, ότι η αρχική ποινή ήταν τέσσερα χρόνια φυλάκισης, για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας και δύο έτη φυλάκισης για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, αφού σύμφωνα με την εισαγγελέα, η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού.

«Άσκησε συνειδητή βία σε βάρους του μικρού, με σκοπό μέσω αυτής της βίας, να εκβιάσει τη μητέρα του ανηλίκου να έρθει από την Τουρκία στη Χίο. Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση, όπου χρησιμοποιείται ένα μέλος της οικογένειας για να εκβιαστεί ένα άλλο μέλος της οικογένειας. Προτείνω την ενοχή και για τις δύο πράξεις, που είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα», τόνισε στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας, προσθέτοντας ότι: «Η μεταμέλεια που επέδειξε κατά τη δίκη ο κατηγορούμενος, δεν είναι αληθινή. Περισσότερο νοιάζεται για το άτομό του, παρά για τα όσα προκάλεσε το παιδί».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, αφού κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεση.

Τελικά το δικαστήριο αυτεπάγγελτα διόρισε ως συνήγορό του την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου. Στην κατάθεση του, ο αστυνομικός, μάρτυρας κατηγορίας, υποστήριξε πως ο Σύριος προέβη στην πράξη της βιαιοπραγίας κατά του τρίχρονου παιδιού του, προκειμένου να τον λυπηθεί η γυναίκα του και να έρθει στην Ελλάδα με το άλλο τους παιδί, αφού τον έχει εγκαταλείψει και παρέμενε στην Τουρκία. Επίσης, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι το παιδί δέχθηκε 11 χτυπήματα, από τα οποία θα μπορούσε να είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό.

Όπως σημειώνει το politischios.gr, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Τομπάζη, ζήτησε από τον κατηγορούμενο να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις.

«Πως ένας άντρας μπορεί να αγαπάει τη γυναίκα του και να μην αγαπάει το παιδί που γέννησε με αυτή τη γυναίκα; Με τι καρδιά το έκανε αυτό; Από τι είναι κατασκευασμένος αυτός ο άνθρωπος;», ρώτησε η κ. Τομπάζη.

Με δάκρυα στα μάτια ο κατηγορούμενος ζήτησε «Χίλια συγγνώμη» για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο «τι να την κάνω εγώ τη συγγνώμη; Κατέστρεψε το ίδιο του το παιδί. Αυτά τα κλαψοτέτοια όχι σε εμάς».

Στην ερώτηση γιατί η γυναίκα του δεν ήρθε μαζί του, η απάντησή του ήταν γιατί «βρήκε γκόμενους».

Πηγή φωτογραφίας: politischios.gr

Σχετικές ειδήσεις