ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Κλαυθμώνος (pics&vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Κλαυθμώνος (pics&vid)

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα hotspot σε όλη την Ελλάδα προχώρησαν μέλη του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος απέναντι ακριβώς από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Όπως τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του: «Η κατάσταση στα περισσότερα hotspot και άλλα κέντρα συγκέντρωσης των μεταναστών είναι τραγική. Ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου η κατάσταση στα λεγόμενα hotspots είναι τραγική, με τα περισσότερα από αυτά να φιλοξενούν διπλάσιο, ακόμη και τριπλάσιο αριθμό από τις δυνατότητες που έχουν».

Και συνεχίζουν λέγοντας: «Η κατάσταση στα περισσότερα hotspot και άλλα κέντρα συγκέντρωσης των μεταναστών είναι τραγική. Εκτός από το κύριο πρόβλημα που είναι ο εγκλωβισμός, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απαράδεκτες, συχνά άθλιες συνθήκες ζωής στους καταυλισμούς, που έχουν παραδοθεί από την κυβέρνηση στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Χωρίς απαραίτητες υποδομές, με τους περισσότερους να ζουν σε σκηνές για δεύτερο χειμώνα, με τεράστιες ελλείψεις σε φαγητό, με ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, υγείας και περίθαλψης. Εκτεθειμένοι το καλοκαίρι στη ζέστη και το χειμώνα στο κρύο, χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, προσπαθούν να επιβιώσουν ολόκληρες οικογένειες, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου η κατάσταση στα λεγόμενα hotspots είναι τραγική, με τα περισσότερα από αυτά να φιλοξενούν διπλάσιο, ακόμη και τριπλάσιο αριθμό από τις δυνατότητες που έχουν».

Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγεςκαι μετανάστες. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες. Να εξασφαλιστεί επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σχετικές ειδήσεις