ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί η Θεσσαλονίκη θα είναι στο… πόδι το Σαββατοκύριακο;

Γιατί η Θεσσαλονίκη θα είναι στο… πόδι το Σαββατοκύριακο;

Εορταστικό είναι το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

Street Food στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας θα γεμίσει πίτσες, burger, mozzarella, gorgonzola και άφθονο κρασί σε μία ημέρα αφιερωμένη στην ιταλική κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στο street food με άρωμα Ιταλίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο, από τις 12.00 έως τις 22.00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, με τη συμμετοχή Ιταλών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα προετοιμάσουν ένα street food party με γευστικές προτάσεις, άφθονο κρασί, μπύρα και χορό, πλαισιωμένο από τις μουσικές επιλογές του DJ Αλέξανδρου Νταϊλάκη, στο κλίμα των εορτών.

Γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger με σάλτσα gorgonzola, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά-porchetta και mortadella, αγαπημένες πάστες και η «κορωνίδα» των ιταλικών ζυμαρικών, η γνωστή amatriciana, με τη συνοδεία τοπικών κρασιών και μπύρας, θα είναι μερικά από τα εδέσματα που θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι παρευρισκόμενοι, έναντι συμβολικού ποσού, ενώ για το κλείσιμο θα προσφέρονται σφηνάκια tiramisu και panacotta και παγωτό gelato.

Χριστούγεννα με εκδηλώσεις και Ραγκουτσιανά στην Αριστοτέλους

Τα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς θα ξεσηκώσουν τη Θεσσαλονίκη αυτό το Σάββατο στην πλατεία Αριστοτέλους! Από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μουσικό δρώμενο, από μπουλούκι (ομάδα) Καστοριανών καρναβαλιστών με τη συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων.

Όπως αναφέρει ο δήμος «Με σκοπό να γνωρίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση τα “Καστοριανά Ραγκουτσάρια”, τα οποία εντυπωσιάζουν με την ιστορία τους και τα μουσικά τους ακούσματα, η Αντιδημαρχία “Τουρισμού - Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων”, διοργανώνει μουσικό δρώμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης από μπουλούκι Καστοριανών καρναβαλιστών με τη συνοδεία χάλκινων οργάνων, στην πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από 12:00 έως 16:00».

Καθημερινά η Αριστοτέλους και το γενικά το κέντρο της Θεσσαλονίκη βρίθει από εκδηλώσεις σε πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγεννα. Οπότε να έχετε το νου σας, γιατί θα υπάρχουν εκδηλώσεις από φλαμένγκο στο δρόμο μέχρι θέατρο και δραστηριότητες για παιδιά.

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη αυτήν την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11.00 έως τις 20.00.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα

Το FUNtastic PARK, το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα περιμένει μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με την ψυχή τους και να περάσουν FUNταστικά έως τις 8 Ιανουαρίου.

Τσιρκοτέντα στη Μονή Λαζαριστών

Η χριστουγεννιάτικη μαγεία στη Μονή Λαζαριστών που ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, με το άναμμα του δέντρου, συνεχίζεται. Ένα πλούσιο πρόγραμμα και πρωτότυπες εκδηλώσεις στην κεντρική σκηνή και στην τσιρκοτέντα περιμένουν τους επισκέπτες του The Christmas Circus σήμερα και αύριο Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Santa Run και πάρτυ!

Το Santa Run Thessaloniki έρχεται την επόμενη Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, για να ξεσηκώσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πλατεία Αριστοτέλους θα γεμίσει με κόκκινους σκούφους, με το ραντεβού να έχει δοθεί στις 17.00 στο Santa Stage που θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση του αγώνα στις 20:00. Οι Santa Runners θα τρέξουν ή θα περπατήσουν από τη Πλατεία Αριστοτέλους ως την είσοδο του Αστερόκοσμου στη ΔΕΘ, όπου θα τους περιμένει ένα μεγαλύτερο πάρτι! Παρουσιαστές στην μεγάλη αυτή νύχτα της Θεσσαλονίκης, θα είναι ο Σάκης Τανιμανίδης και η Μαίρη Συνατσάκη.

Πηγή: typothes