ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο πιλότος που έσωσε τους ναυτικούς στην Άνδρο: «Θα είχαν πνιγεί όλοι» (vid)

Συγκλονίζει ο πιλότος που έσωσε τους ναυτικούς στην Άνδρο: «Θα είχαν πνιγεί όλοι» (vid)

Τις δραματικές στιγμές της διάσωσης των ναυτικών στην Άνδρο περιέγραψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πιλότος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πλωτάρχης κ. Ανδρέας Πετρόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για την επιχείρηση διάσωσης των εννέα ναυτικών του φορτηγού πλοίου που προσάραξε ανοιχτά της Άνδρου τα ξημερώματα της Παρασκευής, επισημαίνοντας την κρισιμότητα των στιγμών, μιας και το πλοίο πήρε αμέσως επικίνδυνη κλίση.

«Η αγωνία του θανάτου ήταν στα βλέμματά τους. Δεν μπορούσαμε να καθυστερήσουμε, το πλοίο βούλιαζε μπροστά μας. Δεν υπήρχε χρόνος να φύγουμε και να γυρίσουμε. Αν καθυστερούσαμε 30 λεπτά, θα ήταν πνιγμένοι» υποστηρίζει ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως εξήγησε η αρχική αποστολή ήταν «να τους μαζέψουμε λίγους-λίγους» αλλά όπως διαπίστωσε όταν βρέθηκε πάνω από το πλοίο «δεν υπήρχε περιθώριο να αφήσουμε κανέναν».

Για να γίνει αντιληπτό το δύσκολο της επιχείρησης ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το ελικόπτερό του είχε περιθώριο 10-15 μέτρων από τα βράχια, ενώ ο ίδιος υπέστη θλάση από την πίεση επί δύο ώρες στα χειριστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις