ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή οι Έλληνες Χιονοδρόμοι Καταδρομείς - Δείτε πώς εκπαιδεύονται (vid +pics)

Σε επιφυλακή οι Έλληνες Χιονοδρόμοι Καταδρομείς - Δείτε πώς εκπαιδεύονται (vid +pics)

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται ειδικά τμήματα του Ελληνικού Στρατού ενόψει της κακοκαιρίας που πρόκειται να πλήξει την χώρα. Ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη για να επιβιώνουν σε ακραίες συνθήκες είναι επιφυλακή προκειμένου να δράσουν όπου χρειαστεί.

Το ΚΕΟΑΧ όπου τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων έχουν εκπαιδευτεί σκληρά για μάχη σε πολικές συνθήκες σε χιονοσκεπείς περιοχές. Οι Έλληνες καταδρομείς διδάσκονται πώς να επιβιώνουν σε συνθήκες μάχης σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν (Σχολείο Επιβίωσης).

Το συγκεκριμένο τμήμα έχει στο ενεργητικό του αμέτρητες επιχειρήσεις διάσωσης , εγκλωβισμένων ορειβατών σε διάφορα ελληνικά βουνά.

Στις πλαγιές του Ολύμπου εκτός απο τις οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς εκπαιδεύονται επίσης και το προσωπικό της ΕΜΑΚ για αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές, κατασκευή χειμερινών καταλυμάτων, εκμάθηση της τεχνικής του σκι, έρευνα - διάσωση, καθώς και ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως, αποτελούν κομμάτι της απαιτητικής εκπαίδευσή τους που γίνεται υπό την επίβλεψη του Διοικητή και των υπολοίπων Στελεχών του Κέντρου.

Στο τελευταίο καταφύγιο του Αγίου Αντωνίου, από όπου αρχίζει η ανάβαση για τον Μύτικα στα 2.917 μέτρα δεν διακρίνεται λόγω της πυκνής ομίχλης και της χιονόπτωσης για την διεξαγωγή των ασκήσεων παίζουν και τα οχήματα που διαθέτει το ΚΕΟΑΧ.

Δείτε φωτογραφίες στο gallery του Newsbomb