ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ολικός παγετός στην Αθήνα – Πού έφτασε ο υδράργυρος

Καιρός: Ολικός παγετός στην Αθήνα – Πού έφτασε ο υδράργυρος

Ειδήσεις/καιρός: Η κακοκαιρία «Αριάδνη» χτύπησε με σφοδρότητα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την πρωτεύουσα να πλήττεται για σχεδόν 24 ώρες.

Το βράδυ του Σαββάτου το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας έδειχνε μόλις 2 βαθμούς πάνω από το μηδέν, ενώ τα ξημερώματα ήταν στο μηδέν!

Στα βόρεια προάστια άγγιξε τους -4 βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στις 07:00 το πρωί στις Αφίδνες η θερμοκρασία ήταν -6 ενώ η αίσθηση στο ανθρώπινο σώμα ήταν -10!

Στα νότια προάστια ήταν λίγο καλύτερη, με τον υδράργυρο να δείχνει 3 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Πέρα από τα περισσότερο προφανή προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο παγετός, η επικράτηση ακραίων θερμοκρασιών μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο παράγοντα και για τον ανθρώπινο οργανισμό, υποβάλλοντας αυτόν σε θερμική (ψυχρή) επιβάρυνση.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας στη Ναύπακτο έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία, πιθανότατα από υποθερμία. Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

Το πρωί της Κυριακής 08/01 οι χιονοπτώσεις θα εξασθενούν σταδιακά στην Εύβοια και την Αττική, ενώ στην Κρήτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά μετά το μεσημέρι και το βράδυ θα σταματήσουν. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στα ηπειρωτικά, με ολικό παγετό σε μεγάλο μέρος της βόρειας χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Σχετικές ειδήσεις