ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Θεσσαλονίκη

Καιρός:Ανοίγουν αύριο 16 Ιανουρίου στο νομό Θεσσαλονίκης τα περισσότερα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί τα οποία είχαν παραμείνει κλειστά την περασμένη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα, μετά από υπόδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δεν θα λειτουργήσουν οι εξής Σχολικές Μονάδες (9 νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 1 Επαγγελματικό Λύκειο).

Τα νηπιαγωγεία τα οποία δεν θα λειτουργήσουν είναι το 2ο, το 26ο, το 30ο, το 38ο, το 47ο, το 49ο, 57ο, το 102ο και το 113ο. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα εξής δημοτικά: 40ο, 51ο, 59ο, 63ο, 67ο και το 1ο Πειραματικό ΠΤΔΕ- ΑΠΘ. Επίσης δεν θα λειτουργήσει το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Καλαμαριάς και Νεάπολης Συκεών και θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι κανονικά θα λειτουργήσει η πλειονότητα των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου. Συγκεκριμένα από τα 107 σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά 2 σχολεία του δήμου και συγκεκριμένα το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο παγετός στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των συγκεκριμένων σχολείων.

Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς υποχώρησαν αισθητά τα καιρικά φαινόμενα και σταδιακά από νωρίς το πρωί άρχισαν να αποκαθίστανται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε σχολικά κτίρια με την έλλειψη υδροδότησης που προκλήθηκε λόγω του παγετού.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο και όλα τα σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ο δήμος έχει προβεί στους απαραίτητους αποχιονισμούς, έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε όλα τα σχολεία και η λειτουργικότητά τους.

Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών.

Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτηρίων είναι τα παρακάτω:

  • 3ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου
  • 2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου
  • Δημοτικό σχολείο Λητής
  • 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
  • 1ο λύκειο Ωραιοκάστρου
  • 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου

Να σημειωθεί ότι το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου.

Αύριο στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη φορά ρίψη αλατιού σε όλους τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων για τυχόν υπολείμματα χιονιού και πάγου. Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετούνται για δύο ημέρες από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας.

Έτοιμα να λειτουργήσουν αύριο είναι 50 σχολεία του δήμου Θερμαϊκού. Κατ’ εξαίρεση στο ΕΠΑΛ Επανομής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 17.01.2017, καθώς απαιτείται μια ακόμη ημέρα εργασιών. Επίσης στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας τα μαθήματα των τριών τμημάτων στο πρόσθετο κτήριο θα ξεκινήσουν αύριο στις 9:30.

Στο δήμο Θέρμης η εικόνα στην πλειονότητα των 67 σχολικών μονάδων είναι σε πολύ καλό επίπεδο καθώς τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα να έχουν αποκατασταθεί. Η δημοτική Αρχή Θέρμης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία όλων των σχολείων αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής και Κ. Σχολαρίου. Επίσης για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων του 2ου Γυμνασίου Θέρμης – ΤΕΕ και του Γυμνασίου Βασιλικών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης από τα συνεργεία του δήμου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Στο δήμο Δέλτα αποφασίστηκε ότι ανοιχτά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα και , οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου .

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Λαγκαδά, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από την έντονη κακοκαιρία και τον παγετό των προηγούμενων ημερών. Τα σχολεία του δήμου Λαγκαδά που θα παραμείνουν κλειστά αύριο είναι:

Δημοτική κοινότητα Λαγκαδά - Τοπική κοινότητα Ηρακλείου

· Νηπιαγωγείο Ηρακλείου
· Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Τοπική κοινότητα Καβαλαρίου

· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου
· Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου

Δημοτική κοινότητα Κολχικού

· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού

Τοπική κοινότητα Λαγυνών

· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγυνών
· 1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
· 2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
· Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών

Τοπική κοινότητα Περιβολακίου

· Νηπιαγωγείο Περιβολακίου
· Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου

Τοπική κοινότητα Χρυσαυγής

· Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής
· Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής

Δημοτική κοινότητα Ασσήρου

· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου

Δημοτική ενότητα Βερτίσκου - Τοπική κοινότητα Όσσας

· Νηπιαγωγείο Όσσας
· Δημοτικό Σχολείο Όσσας

Δημοτική ενότητα Κορώνειας - Τοπική κοινότητα Γερακαρούς

· Δημοτικό Σχολείο Γερακαρούς

Τοπική κοινότητα Λαγκαδακίων

· Νηπιαγωγείο Λαγκαδικίων
· Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδικίων

Δημοτική κοινότητα Σοχού

· 1ο Νηπιαγωγείο Σοχού
· Γυμνάσιο Σοχού

Τοπική κοινότητα Κρυονερίου

· Νηπιαγωγείο Κρυονερίου
· Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου

Η κατάσταση επανεκτιμάται και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τα σχολεία:

Δημοτική κοινότητα Λαγκαδά

· 1ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά
· 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά
· 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
· 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Δημοτική κοινότητα Ζαγκλιβερίου

· Γυμνάσιο Καλινδοίων
· Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Καλινδοίων

Δημοτική κοινότητα Σοχού

· Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Σοχού

Τοπική κοινότηα Κριθιάς

· Νηπιαγωγείο Κριθιάς
· Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων