ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Κλειστά σχολεία: Ποια δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη (17/1) σε ολόκληρη τη χώρα

Καιρός - Κλειστά σχολεία: Ποια δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη (17/1) σε ολόκληρη τη χώρα

Καιρός: Οι πολικές θερμοκρασίες και ο παγετός κρατούν μακριά τους μαθητές από τα σχολεία

Δείτε αναλυτικά:

Θεσσαλονίκη

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο, Τρίτη, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα (16/1) παρέμειναν κλειστές 16 σχολικές μονάδες, λόγω των βλαβών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους δήμους

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη, ορισμένα σχολεία σε δήμους της Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων στην θέρμανση και την ύδρευση που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Στον δήμο Παύλου Μελά δεν θα λειτουργήσουν το 18ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, το 21ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, ενώ για το 1ο ΓΕΛ Πολίχνης δεν υπάρχει τελική απόφαση.

Επίσης, δεν θα γίνουν μαθήματα μόνο στα τμήματα της Β΄ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης.

Για την λειτουργία του 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας και του 5ου Ειδικού Νηπιαγωγείου οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Tμήματος Παιδείας: 2313302831, 2313302931 την Τρίτη 17 Ιανουαρίου από τις 7:00 π.μ.

Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου αύριο θα παραμείνει κλειστό το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων στο σύστημα υδροδότησης, ενώ την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, λόγω προβλημάτων στο σύστημα θέρμανσης.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου, δεν θα γίνουν μαθήματα στο 2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου, στο 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και στο 5ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Να σημειωθεί ότι το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι ακόμη σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου.

Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετηθούν και αύριο από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας.

Στον δήμο Λαγκαδά δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού, το 1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, το 2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, το Νηπιαγωγείο Περιβολακίου, το Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου, το Νηπιαγωγείο Ασσήρου, το Νηπιαγωγείο Κριθιάς, το Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς, το Γυμνάσιο Καλινδοίων, το 1ο Νηπιαγωγείο Σοχού, το Γυμνάσιο Σοχού, το Νηπιαγωγείο Κρυονερίου.

Στον δήμο Θερμαϊκού, δεν θα λειτουργήσει το ΕΠΑΛ Επανομής. Επίσης, στο ίδιο σχολείο δε θα γίνουν και αύριο τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Κοινωνικό Φροντιστήριο).

Στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη δεν θα λειτουργήσουν το Ειδικό σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στο Πανόραμα, το μισθωμένο Ειδικό Σχολείο στη Λεωφ. Γεωργικής Σχολής και το 6ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Λάρισα

Ρευστότητα υπάρχει σχετικά με την λειτουργία των σχολείων στο νομό Λάρισας, καθώς διαπιστώνονται ορισμένα προβλήματα κυρίως στη θέρμανση μετά το πέρασμα του πρωτόγνωρου χιονιά που έπληξε την περιοχή.

Με βάση τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ενημερώνει για τη λειτουργική κατάσταση των σχολικών μονάδων ανά Δήμο αλλά και ποια σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά για αύριο Τρίτη και ποια όχι.

Έτσι λοιπόν, ανοιχτά θα είναι αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του δήμου Λάρισας, εκτός από τα 42ο Νηπιαγωγείο, 21ο Νηπιαγωγείο Λάρισας τα οποία θα είναι κλειστά μέχρι και την Τετάρτη 18/01/2017, λόγω σοβαρών προβλημάτων.

Κλειστό θα είναι αύριο Τρίτη και το 39ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, λόγω σοβαρών προβλημάτων στο σύστημα θέρμανσης.

Η προσέλευση όλων των μαθητών στα υπόλοιπα σχολεία που θα λειτουργήσουν κανονικά θα γίνει ως τις 09.00 π.μ

Ανοιχτά θα είναι επίσης όλα τα σχολεία του δήμου Ελασσόνας και Φαρσάλων.

Στους υπόλοιπους δήμους, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής σχολεία: 1ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα και 4ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα, λόγω σοβαρών προβλημάτων στο σύστημα θέρμανσης.

Κλειστά θα παραμείνουν το Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας και το Δημοτικό Σχολείο Δήμητρας του δήμου Αγιάς.

Κλειστά για την Τρίτη θα είναι τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιπεύκης και Αμπελακίων, το Νηπιαγωγείο Αμπελακίων καθώς επίσης και το Νηπιαγωγείο Μακρυχωρίου του δήμου Τεμπών.

Κλειστό θα είναι και το Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου του δήμου Κιλελέρ, λόγω σοβαρών προβλημάτων στο σύστημα θέρμανσης.

Ιωάννινα

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και με απόφαση του δημάρχου, κλειστές θα παραμείνουν την Τρίτη (17/1) οι σχολικές μονάδες στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Άρτα

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα χωριά στην κοιλάδα του Αχελώου και στην Άνω Καλεντίνη.

Δυτική Μακεδονία

Εξαιτίας της χιονόπτωσης, των χαμηλών θερμοκρασιών και της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού του δήμου Σερβίων Βελβεντού.

Επίσης, με μια ώρα καθυστέρηση θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων στα υπόλοιπα σχολεία των δήμων Σερβίων - Βελβεντού, Βοΐου, Εορδαίας και Κοζάνης στην Π.Ε. Κοζάνης, των δήμων Άργους Ορεστικού και Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς, και του δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας.

Τέλος, θα παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των προβλημάτων από την παγωνιά στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης, οι σχολικές μονάδες, όπως το Ειδικό Σχολείο Άνω Κώμης και το ΕΕΕΕΚ Κοζάνης στον δήμο Κοζάνης, το 8ο νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας, το ειδικό σχολείο Πτολεμαΐδας και το ΕΕΕΕΚ Πενταβρύσου του δήμου Εορδαίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων