ΕΛΛΑΔΑ

Φωτοτυπίες και DVD αντί για σχολικά βιβλία

Φωτοτυπίες και DVD αντί για σχολικά βιβλία
Αντί για βιβλία, οι μαθητές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα λάβουν DVD και φωτοτυπίες...

Μπορεί σε λίγες μέρες τα σχολεία να ανοίγουν τις πόρτες τους για τη νέα σχολική χρονιά, ωστόσο χιλιάδες μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια έκπληξη. Αντί για βιβλία, οι μαθητές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα λάβουν DVD και φωτοτυπίες.

Με εγκύκλιό το υπουργείο παιδείας διευκρινίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο». Επίσης μπορούν να παίρνουν και να αξιοποιούν το υλικό που υπάρχει βγάζοντας φωτοτυπίες για τους μαθητές τους, ενώ θα διανεμηθούν και DVD στους μαθητές με τη σχολική ύλη.

Τα βιβλία που είναι έτοιμα και θα διανεμηθούν, έχουν τυπωθεί με όσο χαρτί είχε περισσέψει από πέρυσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 183 τίτλους για το Δημοτικό σχολείο, έτοιμοι είναι οι 15, για το Γυμνάσιο από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνον οι 5, για το Λύκειο από τους 207 είναι έτοιμοι 13, ενώ για την Τεχνική εκπαίδευση από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26. Σύνολο δηλαδή 59.

Το πρόβλημα για την εκτύπωση των βιβλίων εντοπίζεται στο γεγονός ότι το ελεγκτικό συνέδριο δεν υπέγραψε ακόμη τη σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού, ενώ σημειώνεται ότι για τα 45 εκατομμύρια τεύχη των 1200 τίτλων σχολικών βιβλίων απαιτούνται 15.000 τόνοι χαρτί, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο ότι τα νέα βιβλία θα βρίσκονται στα σχολεία στις 15 Νοεμβρίου και οι πιο δυσοίωνες στις αρχές του 2012.