ΕΛΛΑΔΑ

«Προκήρυξη» - μανιφέστο από τη Ρούπα: Ετοίμαζε σειρά χτυπημάτων

«Προκήρυξη» - μανιφέστο από τη Ρούπα: Ετοίμαζε σειρά χτυπημάτων

Ως «το τρίτο χτύπημα» του κράτους στον Επαναστατικό Αγώνα χαρακτηρίζει τη σύλληψή της η Πόλα Ρούπα (μετά από τη συμπλοκή στη Δάφνη όπου σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας και τη σύλληψη Μαζιώτη), με νέο κείμενο - μανιφέστο που αναρτήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (20/1) σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η Ρούπα παραδέχεται ότι προετοίμαζε μεγάλο χτύπημα, αν και υποστηρίζει ότι δεν είναι προς την κατεύθυνση που εκτιμά η Αστυνομία: Όπως σημειώνει «δεν ετοίμαζα ένα χτύπημα. Είχε δρομολογηθεί ένα σχέδιο με σειρά χτυπημάτων σε νευραλγικά σημεία του συστήματος».

Το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα κάνει εκτενείς αναφορές τόσο στο σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη, όσο και στη γυναίκα που συνελήφθη μαζί της, ενώ δεν διστάζει να πει ότι το αποτυχημένο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό δεν αφορούσε μόνο το Μαζιώτη, αλλά και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η Ρούπα για άλλη μια φορά κάνει εκτενείς οικονομικές αναλύσεις, με το κείμενό της να παραπέμπει υφολογικά και δομικά στις προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα.

Χαρακτηρίζοντας τη σύλληψή της ως «τρίτο χτύπημα» υπονοεί ουσιαστικά, ότι ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει εδώ.

Δείτε το κείμενο ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις