ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Ραγδαίες εξελίξεις-Βρέθηκε DNA της Φρόσως και του Παντελή στο τιμόνι του οδηγού

Παντελής Παντελίδης: Ραγδαίες εξελίξεις-Βρέθηκε DNA της Φρόσως και του Παντελή στο τιμόνι του οδηγού

Έντεκα μήνες έχουν περάσει από το τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, ωστόσο παραμένει ακόμα μυστήριο η ταυτότητα του οδηγού του μοιραίου μαύρου τζιπ.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Στοιχεία – «φωτιά» που αναμένεται να ρίξουν «φως» στην υπόθεση του Παντελίδη παρουσιάζει η κυριακάτικη εφημερίδα Real News.Η εφημερίδα έχει στα χέρια της έγγραφα και ντοκουμέντα από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων της οικογένειας του άτυχου τραγουδιστή, που ανατρέπουν τα δεδομένα.

Νέα στοιχεία για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη τον Φεβρουάριο του 2016 παρέδωσε στον εισαγγελέα ο δικηγόρος της οικογένειας.

Νέα δεδομένα στη διερεύνηση της υπόθεσης Παντελίδη δημιουργούς στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα και αναφέρονται στην ύπαρξη «γενετικών στοιχείων και άλλου ατόμου» στο τιμόνι του τζιπ με το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο τραγουδιστής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης, αναφέρεται ότι υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις πως στο τιμόνι υπήρχε και γυναικείο DNA. Υπενθυμίζεται ότι στο τζιπ επέβαιναν η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη, η οποία αποδεδειγμένα καθόταν στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου. Και οι δύο κοπέλες κατέθεσαν στις Αρχές ότι οδηγός ήταν ο γνωστός τραγουδιστής.

Όμως η πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτει νέα στοιχεία στην πολύκροτη υπόθεση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «στις δύο από τις επτά δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στο τιμόνι του οχήματος η γενετική ανάλυση οδήγησε στην ανίχνευση μεικτού γενετικού προφίλ τουλάχιστον δύο ατόμων το ένα εκ των οποίων είναι ο Παντελίδης με μια πιο προσεκτική ματιά στους δείκτες παρατηρεί κανείς ότι εμφανίζουν πλήρη συμβατότητα με το γενετικό προφίλ της Κυριάκου Ευφροσύνης και αυτό το σημείο χρήζει περαιτέρω μελέτης».

Σύμφωνα με τη Real η αποκαλυπτική έκθεση κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας Παντελίδη και όπως αναφέρει το δημοσίευμα αποτελεί ήδη τμήμα της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Σύμφωνα με την οικογένεια Παντελίδη τα ευρήματα της έρευνας αποτελούν ισχυρή ένδειξη ότι το DNA στο τιμόνι ανήκει στη Φρ. Κυριάκου, με τον γενετιστή να επισημαίνει ότι «είναι ίσως το σημαντικότερο εύρημα της έρευνας και καθίσταται άκρως απαραίτητη η βαθύτερη διερεύνησή του με την πραγματοποίηση επαναληπτικών ή και συμπληρωματικών αναλύσεων επί των δειγμάτων DNA».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ

Τι θα συμβεί αν αποδειχτεί ότι δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής

Οπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι στο «Εθνος της Κυριακής» από τη στιγμή που η ασφάλεια του μοιραίου τζιπ ήταν μεικτή, «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος σε όποιον προκαλέσω ζημία ως οδηγός πληρώνει η ασφαλιστική μου και αποκαθιστά τις ζημιές στο αυτοκίνητό μου και προς τρίτους. Εάν από το ατύχημα υπάρχουν τραυματίες και ο οδηγός είναι νεκρός, η ασφαλιστική θα κληθεί να τους αποζημιώσει και στη συνέχεια είναι στη διακριτική της ευχέρεια εάν θα διεκδικήσει τα χρήματα από την οικογένεια του θανόντα εφόσον εκείνος οδηγούσε το όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ».

«Η αποζημίωση των τραυματιών μπορεί να είναι πολύ υψηλή εάν πέρα από την ηθική βλάβη, υπολογιστούν σε αυτήν η απώλεια εισοδήματος για όσο καιρό έμεινε κάποιος εκτός εργασίας, τα έξοδα νοσηλείας και η πρόσληψη οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων ενόσω ήταν ανίκανος να αυτοεξυπηρετηθεί. Εάν δεν οδηγούσε ο θανών το αυτοκίνητο, αλλά κάποιος άλλος, τότε η οικογένειά του μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης», προσθέτουν.

Σε κάθε περίπτωση η διαδρομή της υπόθεσης Παντελίδη στα δικαστήρια θα έχει δύο σκέλη, το αστικό (αποζημιώσεις) και το ποινικό. Στη δεύτερη περίπτωση, όπου η δικογραφία έφυγε από την Τροχαία και βρίσκεται στην Εισαγγελία Αθηνών, υπάρχουν τρία τινά.

Στον φάκελο θα συμπεριληφθούν εκτός από τα δημόσια έγγραφα και οι ιδιωτικές πραγματογνωμοσύνες από όλες τις νομικές πλευρές. Στο πρώτο ενδεχόμενο ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία, μπορεί να στείλει την υπόθεση στο αρχείο, εφόσον κρίνει ότι ο υπεύθυνος του ατυχήματος απεβίωσε, άρα δεν μπορούν να καταλογιστούν σε κάποιον ποινικές ευθύνες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσει ο εισαγγελέας Εφετών.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ο εισαγγελέας να ζητήσει να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση, καθώς δεν έχει πειστεί και κρίνει ότι χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση η υπόθεση. Το τρίτο είναι να ασκήσει ποινική δίωξη και να διατάξει προανάκριση, εάν θεωρήσει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Παντελίδης δεν ήταν οδηγός του οχήματος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, αναμένεται να παραπεμφθεί στο ακροατήριο εάν οι δικηγόροι της οικογένειας Παντελίδη καταθέσουν μήνυση κατά της Φρόσως Κυριακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει, καθώς αναμένουν την απόφαση του εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις