ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Καταφθάνει νέα ψυχρή εισβολή από Ρωσία!

Καιρός Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Καταφθάνει νέα ψυχρή εισβολή από Ρωσία!

Εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Πέμπτη αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή δια μέσω της Ρωσίας και της Μαύρης Θάλασσας, η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας έως και το Σάββατο. Αν βέβαια πάρει "παράταση" η ψυχρή αυτή εισβολή ή όχι, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει αυτή τη στιγμή», γράφει, στη σελίδα του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος.

Και προσθέτει: «Επίσης, είναι κατανοητό ότι επειδή αναφέρομαι σε μια πιθανή έλευση ψύχους για μετά από 5 ημέρες, ίσως να υπάρξουν και αλλαγές. Με τα τωρινά στοιχεία όμως (να το τονίσω αυτό) δεν φαίνεται να έχει την ένταση της “Αριάδνης”, ούτε ως προς τις φοβερές εκείνες ελάχιστες θερμοκρασίες αλλά ούτε και ως προς τη διάρκεια ή την έκταση των περιοχών χιονοπτώσεων. Βέβαια και ως προς αυτά που σας ανέλυσα παραπάνω τίποτα δεν έχει “κλειδώσει” στο 100%. Επομένως θα περιμένω τα επόμενα στοιχεία από τα προγνωστικά μοντέλα ώστε να αρχίσω να προσεγγίζω σωστά την επικείμενη ψυχρή εισβολή με αποτέλεσμα να είστε όλοι σας ενημερωμένοι. Αυτό προσπαθώ να κάνω πάντα και το γνωρίζετε πολύ καλά».
«Το μόνο πιθανό είναι ότι από την ερχόμενη Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα επισκεφτεί τη χώρα μας αρκετό έως πολύ κρύο», συνεχίζει, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «όλα τα άλλα θα τα δούμε από αύριο σιγά σιγά, γιατί όπως ξέρουμε ο καιρός είναι χαοτικό φαινόμενο και επομένως μας επιφυλάσσει εκπλήξεις ...θετικές ή αρνητικές! Από αύριο σταδιακά θα αρχίσει να μας "ξεδιπλώνει" τις διαθέσεις του ο καιρός».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Σχετικές ειδήσεις