ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τροπή στη άγρια δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου

Νέα τροπή στη άγρια δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου

Με αγριότητα που προκαλεί ανατριχίλα άγνωστοι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον 47χρονο αρχιμανδρίτη Ιερόθεο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στον Γέρακα, από το οποίο έχουν κάνει φτερά πολύτιμα ιερατικά άμφια και κοσμήματα.

«Η εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας του αρχιμανδρίτη στο σπίτι του στον Γέρακα θα πάει καλά. Ο δράστης δεν θα αργήσει να βρεθεί, είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός του». Είναι τα λόγια αξιωματικού της ασφάλειας ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση-θρίλερ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι υπάρχει το κίνητρο της ληστείας, (αφαίρεσε εγκόλπια, χρυσούς σταυρούς, χρήματα από το πορτοφόλι του), εκτός βέβαια και αν ο δολοφόνος την «σκηνοθέτησε» για να αποπροσανατολίσει τις Αρχές.

Σε αυτό πάντως που καταλήγουν οι αξιωματικοί είναι ότι ο δολοφόνος γνώριζε τον 47χρονο αρχιμανδρίτη, με αποτέλεσμα ανυποψίαστος να του ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του, καθώς δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι. Γι αυτό άλλωστε οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο περιβάλλον του θύματος, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του αρχιμανδρίτη.

Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA του δολοφόνου

Αυτό που ακόμη δεν μπορούν να εξηγήσουν οι αστυνομικοί είναι η αγριότητα με την οποία ο δράστης σκότωσε τον ιερέα. Τα βασανιστήρια του δολοφόνου δεν ταιριάζουν σε «κλασική» ληστεία, αφού ο ιερέας δεν φαίνεται να προέβαλε αντίσταση.

Ο δολοφόνος τον έδεσε χειροπόδαρα, τον ξυλοκόπησε άγρια (ο ιερέας είχε σπασμένα πλευρά), προσπάθησε να τον στραγγαλίσει και τελικά τον έπνιξε με το μαξιλάρι. Όπως λένε μάλιστα οι αξιωματικοί, εάν ήταν προμελετημένο το έγκλημα, δεν θα τον σκότωνε με το μαξιλάρι, θα είχε μαζί του μαχαίρι ή όπλο.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το διαμέρισμα του αρχιμανδρίτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν εντόπισαν αποτυπώματα ή DNA του δολοφόνου, αφού τα αποτσίγαρα και τα αποφάγια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, διαπιστώθηκε, πως είχαν το γενετικό υλικό του θύματος.

Αυτό σημαίνει ότι ο δολοφόνος φορούσε γάντια, ή μετά το αποτρόπαιο έγκλημα φρόντισε να «καθαρίσει» τον χώρο.