ΕΛΛΑΔΑ

Αθωώθηκαν Κεντέρης – Θάνου, καταδικάστηκε ο Τζέκος

Αθωώθηκαν Κεντέρης – Θάνου, καταδικάστηκε ο Τζέκος
Αθώοι κρίθηκαν σε δεύτερο βαθμό οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου...

Αθώοι κρίθηκαν σε δεύτερο βαθμό οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου ατυχήματος λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Αν και πρωτοδίκως οι δύο αθλητές είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 31 μηνών ο καθένας, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος τους και ως εκ τούτου δεν υπήρξε σκηνοθετημένο ατύχημα σύμφωνα με το σκεπτικό των συναδέλφων τους που τους καταδίκασαν.

Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται δικαστική επιτυχία που κατήγαγε ο γνωστός δικηγόρος κ.Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος κάτω από αντίξοες συνθήκες και το βαρύ κατηγορητήριο κατάφερε να αποδείξει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, την αθωότητα του πελάτη του. Αμέσως μετά ο συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Κεντέρη, δήλωσε ότι "οι ολυμπιονίκες μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά" σημειώνοντας ότι "η δικαιοσύνη έπραξε αυτή τη φορά το καθήκον της".

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο για κατοχή απαγορευμένων ουσιών και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Το δικαστήριο απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες και τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ που κάθισαν στο εδώλιο για παράβαση καθήκοντος όπως και τους δύο αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου.