ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Πόρσε: Το νέο στοιχείο - «φωτιά» για τα ελαστικά του μοιραίου οχήματος

Τροχαίο Πόρσε: Το νέο στοιχείο - «φωτιά» για τα ελαστικά του μοιραίου οχήματος

Το παζλ της τραγωδίας συμπληρώνεται μέρα με τη μέρα καθώς οι εμπειρογνώμονες αναζητούν απαντήσεις για το πώς προκλήθηκε τοφρικτό τροχαίο που έκοψε άδικα το νήμα της ζωής τεσσάρων ανθρώπων, την περασμένη Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου.

Το ενδεχόμενο να κλάταραν τα ελαστικά της μοιραίας Πόρσε εξετάζουν οι ειδικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες γύρω από το θανατηφόρο τροχαίο.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο μικροσκόπιο των πραγματογνωμόνων θα μπουν κομμάτια προφυλακτήρα που βρέθηκαν περίπου 100 μέτρα πριν από το σημείο της φονικής σύγκρουσης.

Οι ειδικοί θα προσπαθήσουν αρχικά να εξακριβώσουν το κατά πόσο τα κομμάτια αυτά ανήκουν στην Πόρσε του 24χρονου, που συγκρούστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αυτοκίνητο οικογένειας στο οποίο επέβαινε 33χρονη με το 3χρονο παιδί της. Σε περίπτωση που επαληθευτεί ότι τα κομμάτια ανήκουν στην Πόρσε, τότε θα ενισχυθεί το σενάριο για κλατάρισμα ελαστικού, περίπου 100-150 μέτρα πριν από το σημείο της τραγωδίας.

Το κλατάρισμα, προσθέτει η εφημερίδα, μπορεί να οφείλεται είτε στην παλαιότητα των ελαστικών -κατά πληροφορίες πρόκειται για ελαστικά του 2006- είτε στο γεγονός ότι επρόκειτο για χειμερινά ελαστικά, που είναι παντελώς ακατάλληλα για ανάπτυξη τόσο μεγάλων ταχυτήτων.

troxaio porsche2

Ολες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ο 24χρονος οδηγός της Πόρσε είχε αναπτύξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής του ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις