Κατολίσθηση στην Κοζάνη - Τραυματίστηκε ένας άνδρας (pics)

Newsroom Newsroom

Κατολίσθηση στην Κοζάνη - Τραυματίστηκε ένας άνδρας (pics)

Ήταν μιάμισι το βράδυ της Πέμπτης (02/03) όταν σημειώθηκε το ατύχημα στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο χειριστής του γιγαντιαίου εκσκαφέα Ε3 που επιχειρούσε στο Ορυχείο, τραυματίστηκε ελαφρά ενώ προκλήθηκαν και σοβαρές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό, όταν αποκολλήθηκαν ακαριαία χώματα κατά τη διάρκεια εργασιών στη νυχτερινή βάρδια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανος Παλαβός, «έγινε ακαριαία αποκόλληση μέρους του πρανούς στο σημείο που δούλευε ο εκσκαφέας, με αποτέλεσμα οι όγκοι χωμάτων να πέσουν πάνω στον θάλαμο του χειριστή. Η καμπίνα του άντεξε μεν την πίεση της κατολίσθησης, αλλά παραμορφώθηκε εντελώς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος που βρισκόταν στην θέση του χειριστή να τραυματιστεί ελαφρά. Αμέσως σήμανε συνεργερμός και ο εργοδηγός της βάρδιας που βρισκόταν στο σημείο ενημέρωσε το ασθενοφόρο του ορυχείου που έφτασε έγκαιρα, παρέλαβε και μετάφερε τον τραυματία στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στη Μονάδα αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Κοζάνης, φέρει μικρά τραύματα στα πλευρά, και σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη της ΔΕΗ αναμένεται να λάβει εξιτήριο αργά το απόγευμα σήμερα».

«Είχε άγιο ο χειριστής του εκσκαφέα, που κατάφερε και βγήκε ζωντανός από αυτή τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η καμπίνα του», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος», Μόσχος Μόσχου, που βρέθηκε νωρίς το πρωί στο τόπο του ατυχήματος.

Όπως σημείωσε ο κ. Παλαβός, ο εκσκαφέας έχει υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές, οι οποίες είναι μεν επισκευάσιμες, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει για κάποιους μήνες εκτός λειτουργίας. Τα στελέχη της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι η προσωρινή απώλεια του εκσκαφέα Ε3 δεν θα επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία του ορυχείου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΛΚΔΜ εκφράζει τις ευχαριστίες της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εφημέρευε στο Νοσοκομείο Κοζάνης για την άμεση και αποτελεσματική φροντίδα στον τραυματία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Κατολίσθηση στην Κοζάνη - Τραυματίστηκε ένας άνδρας (pics)
01
Κατολίσθηση στην Κοζάνη - Τραυματίστηκε ένας άνδρας (pics)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved