ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο! Περιφέρουν την 17χρονη από το τροχαίο της Αμφίκλειας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Απίστευτο! Περιφέρουν την 17χρονη από το τροχαίο της Αμφίκλειας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (26/2/2017) μια 17χρονη κοπέλα τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά σε τροχαίο στην Αμφίκλεια, όταν το τζιπ της οικογενείας έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα. Ο 51χρονος πατέρας της σκοτώθηκε και η 41χρονη μητέρα της τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, επειδή η κοπέλα χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι έπρεπε να κάνει αξονική. Όταν το βράδυ της Δευτέρας την έβαλαν για αξονική, ο τομογράφος στο νοσοκομείο Λαμίας έπαθε βλάβη για πολλοστή φορά.

Η 17χρονη με κίνδυνο ζωής, αφού με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διασωληνωμένη διακομίστηκε στη Λάρισα για αξονική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Λαμία, γιατί εκεί δεν υπήρχε κρεββάτι σε Εντατική Μονάδα. Ευτυχώς η κοπέλα επέστρεψε στη ΜΕΘ Λαμίας και σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ότι θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Ο αξονικός τομογράφος «χαλάει» συνέχεια

Το νοσοκομείο της Λαμίας είναι ένα Περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί και περιστατικά από όμορους νόμους και φυσικά έχει να σηκώσει και το βάρος πολλών τροχαίων λόγω της εθνικής και των παραδρόμων, για αυτό και οι συζητήσεις για τη δημιουργία τραυματολογικού κέντρου.

Κι όμως αυτό το «μεγάλο – περιφερειακό» νοσοκομείο έχει έναν παμπάλαιο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, αξονικό τομογράφο που «χαλάει» συνέχεια. Επειδή είναι παλιός η εταιρία δεν μπορεί να βρει ανταλλακτικά. Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τα ανταλλακτικά που χρειάζεται ο τομογράφος οι αρμόδιοι θα τα προμηθευτούν από από ένα παλιό ίδιο τομογράφο που πετάει το νοσοκομείο ΚΑΤ στα σκουπίδια.

Ο εν λόγω αξονικός τομογράφος δεν είναι πολυτομικός, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει μαζί και μια αγγειογραφία, με αποτέλεσμα ασθενείς να πρέπει να μεταβούν σε νοσοκομεία όμορων νόμων.

Αυτό συμβαίνει και με άλλα μηχανήματα στο ακτινολογικό, ενώ την ίδια ώρα «σαπίζουν» καινούργια μηχανήματα, που δεν λειτουργούν, στο κλειστό Κέντρο Υγείας Καμμένων Βούρλων.

Όλα τα παραπάνω, πέρα από τον κίνδυνο ζωής των ασθενών, συνεπάγονται και τεράστιο κόστος.

Σχετικές ειδήσεις