ΕΛΛΑΔΑ

Επί 15 ημέρες σε διαμέρισμα με 10 Αφρικανούς!

Επί 15 ημέρες σε διαμέρισμα με 10 Αφρικανούς!
Ο χρόνος για τους γονείς της 14χρονης Δέσποινας και τον αδελφό της Κ.ΤΣ., ο οποίος είναι καλαθοσφαιριστής στην ομάδα του Ηλυσιακού, είχε σταματήσει στις 24 Αυγο

Ο χρόνος για τους γονείς της 14χρονης Δέσποινας και τον αδελφό της Κ.ΤΣ., ο οποίος είναι καλαθοσφαιριστής στην ομάδα του Ηλυσιακού, είχε σταματήσει στις 24 Αυγούστου, όταν δηλαδή έφυγε από το σπίτι της στον Πειραιά, μετά από έναν καυγά.

Από εκείνη την ημέρα τα ίχνη της ανήλικης κοπέλας χάθηκαν. Η αγωνία μέρα με την μέρα μεγάλωνε για την οικογένεια της, αφού κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται, εάν είναι καλά...

Οι συγγενείς της Δέσποινας, απευθύνθηκαν στον σύλλογο το "χαμόγελο του παιδιού" όπου αμέσως δόθηκε σήμα "άμπερ αλέρτ" αλλά και στην υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα το ανήλικο κορίτσι σώθηκε την τελευταία στιγμή, από μία επίσκεψη του σε ένα ίντερνετ καφέ...

Η γνωριμία με τον Αφρικανό και η «απαγωγή»


Η 14χρονη Δέσποινα μόλις έφυγε από το σπίτι της, περιπλανήθηκε στον Πειραιά και στη συνέχεια πήγε στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό.

Εκεί την πλησίασε ένας 30χρονος από το Κονγκό, ο οποίος την έπεισε να τον ακολουθήσει σε ένα διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου έμενε μαζί με άλλους 9 συμπατριώτες του.

Η ανήλικη κοπέλα παρέμεινε εκεί όλες τις ημέρες και βγήκε μόνον μία φορά για να πάει σε ένα ίντερνετ καφέ της περιοχής για να "μπει" στο facebook.

Οι αστυνομικοί όμως όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθούσαν το "προφίλ" της στην ιστοσελίδα και έτσι εντόπισαν το ηλεκτρονικό της ίχνος. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα, για να βρουν όμως που έμενε, άρχισαν έρευνες των αστυνομικών πόρτα - πόρτα στις γειτονιές της περιοχής κρατώντας την φωτογραφία της.


Η επιχείρηση για την «απελευθέρωση» της 14χρονης


Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες εντοπίστηκε το σπίτι όπου παρακρατούσε την ανήλικη κοπέλα ο 30χρονος Αφρικανός.

Χθες το πρωί αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα της οδού Ευγενίου Καβαδά για να απελευθερώσουν την 14χρονη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν έξι φίλοι του 30χρονου από το Κονγκό, οι οποίοι αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός, καθώς και ο δράστης ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση και εκούσια απαγωγή ανήλικης. Με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο δόθηκε αίσιο τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης της 14χρονης Δέσποινας, η οποία βρίσκεται και πάλι στην αγκαλιά των συγγενών της.

Όπως έλεγε μάλιστα ένας αξιωματικός που συμμτείχε στις έρευνες το κορίτσι στάθηκε τυχερό, αφού γλίτωσε κυριολεκτικά στο "πάρα πέντε"...

Διαβάστε περισσότερα: Πως βρέθηκε σε σπίτι μεταναστών η ανήλικη