ΕΛΛΑΔΑ

First Lego League Ελλάδος: Animal Allies στη Θεσσαλονίκη!

First Lego League Ελλάδος: Animal Allies στη Θεσσαλονίκη!

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα: Συνεργασία του ανθρώπου με το ζωικό βασίλειο και τη φύση με τη χρήση της τεχνολογίας - Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο μεγαλύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά, μετά την Αθήνα και την Ξάνθη, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και φέρνει μαζί του «Όραμα Ελπίδας»!

Το Φιλεκπαιδευτικό, Μη Κερδοσκοπικό, αγαθοεργές Σωματείο eduACT - ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου 80 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων εκπαίδευσης διοργανωτών ποιοτικών διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία από το 2014 το FIRST LEGO LEAGUE ΕΛΛΑΔΟΣ, το μεγαλύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κι έχει από το ξεκίνημά του Μέγα Αρωγό τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Τη Σχολική χρονιά 2016 - 2017 ο διαγωνισμός ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ίδρυμα Ευγενίδου της Αθήνας την Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου, το συνέχισε στο Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης, το Σάββατο στις 4 Μαρτίου και επιστρέφει στις 11 και 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μια εκπαιδευτική γιορτή που αναμένεται να μοιράσει χαμόγελα, γνώση και διασκέδαση.

Περισσότερα από 1000 παιδιά, εκπροσωπούν 98 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα τους περιέχονται ομάδες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ιδρυμάτων που υποστηρίζουν παιδιά που βρίσκονται στο όριο κοινωνικού αποκλεισμού ή ομάδες που δημιουργήθηκαν από ιδιώτες που ψάχνουν μία διαφορετική εκπαιδευτική πρόκληση για τα παιδιά τους. Ο διαγωνισμός οργανώνεται με τη βοήθεια 350 εθελοντών και αναμένονται περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες.

Ambassador και παρουσιαστής του διαγωνισμού είναι ο δημοσιογράφος, Σπύρος Χαριτάτος ενώ χρήσιμες συμβουλές στους διαγωνιζόμενους δίνουν ο Youth S.T.E.M. Ambassador της eduACT, το παιδί φαινόμενο της ρομποτικής, Δημήτρης Χατζής και ο Youth FLL Ambassador της eduACT, Γιώργος Μπουφίδης, Παγκόσμιος Φιναλίστ Ρομποτικής.

Οι ομάδες που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ρομποτικής στην Αμερική, τη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι εθελοντές και οι επισκέπτες του FIRST LEGO LEAGUE Ελλάδος σε συνεργασία με το σωματείο «Όραμα Ελπίδας» θα έχουν τη δυνατότητα να γίνονται και εθελοντές δότες μυελού των οστών.