ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Παραδέχονται ότι χειρούργησαν κρατούμενο με χειροπέδες! – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Πάτρα: Παραδέχονται ότι χειρούργησαν κρατούμενο με χειροπέδες! – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε ύστερα από επιστολή των κρατούμενων των φυλακών της Πάτρας προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στην οποία κατήγγειλαν «την απαράδεκτη μεταχείριση ασθενούς» συγκρατούμενού τους από τους φρουρούς, αλλά κυρίως από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Στην επιστολή τους, οι κρατούμενοι αναφέρουν ότι έκαναν επέμβαση ανοικτής κοιλίας στον ασθενή, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με τοπική αναισθησία, χωρίς να του αφαιρεθούν οι χειροπέδες, ενώ επειδή η επέμβαση ήταν ανοικτής κοιλίας, ο ασθενής έπρεπε να κρατάει τα χέρια του σηκωμένα ψηλά!

Δείτε ΕΔΩ επιστολή των κρατουμένων προς το νοσοκομείο

Η απάντηση του νοσοκομείου

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου παραδέχθηκαν ότι ο ασθενής χειρουργήθηκε με χειροπέδες, ωστόσο όπως λένε… ένιωθε άνετα!

«Ο ασθενής τοποθετήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι όπου τοποθετήθηκαν τα χέρια του επί του θωρακικού τοιχώματος όπως συνηθίζεται για την διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης. Ρωτήθηκε ο ασθενής εάν νοιώθει αναπαυτικά και η απάντηση ήταν θετική. Μάλιστα του ζητήθηκε να μην κατεβάσει τα χέρια του προς την κοιλιακή χώρα για να μην ξαποστειρώσει το χειρουργικό πεδίο. Η διαδικασία διήρκησε περίπου 10-15 λεπτά» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον 25χρονο κρατούμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο ασθενής έφυγε ικανοποιημένος ενώ παρόντες, ήταν ο νοσηλευτής ενώ στην πόρτα εισόδου στον χώρο των μικροεπεμβάσεων παραβρίσκονταν δύο φύλακες.

Ο γιατρός και οι χειροπέδες

Από το νοσοκομείο, διευκρινίζουν ότι: «Αυτό που είναι αληθές είναι ότι στα χέρια του κρατουμένου, τα οποία ήταν τοποθετημένα στο θώρακα, υπήρχαν χειροπέδες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνειδητή πράξη εκ μέρους του ιατρού εναντίον του κρατουμένου. Απλώς, λανθασμένα, θεώρησε ότι ο ρόλος του περιορίζεται στη μικροεπέμβαση και μόνο».

Στο τέλος της ανακοίνωσης - απάντησης, αναφέρεται ότι «η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και η Ιατρική Υπηρεσία ζητούν δημόσια συγγνώμη. Επειδή το θέμα της διαχείρισης των κρατουμένων είναι πολύ ευαίσθητο ο Διοικητής έχει επεξεργαστεί από καιρού προτάσεις για πρωτόκολλο διαχείρισης κρατουμένων. Αύριο πρόκειται να επισκεφθεί τις φυλακές του Αγίου Ανδρέα, προκειμένου από κοινού με το Διευθυντή και αντιπροσωπεία των κρατουμένων να συζητήσουν ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα παρέχει αφ’ ενός ασφάλεια στους επαγγελματίες υγείας και αφ’ ετέρου θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το θέμα θα έχει λήξει οριστικά εντός της εβδομάδος».

Σχετικές ειδήσεις