ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μητέρα της 17χρονης μαθήτριας στην Πάτρα: Έχουμε πρόβλημα με το φαγητό

Συγκλονίζει η μητέρα της 17χρονης μαθήτριας στην Πάτρα: Έχουμε πρόβλημα με το φαγητό

«Κόλαφος» για τις πολιτικές επιλογές που οδηγούν την κοινωνία σε εξαθλίωση και για τα μνημόνια που επί επτά χρόνια ψηφίζονται και εφαρμόζονται, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό, είναι το περιστατικό που έγινε γνωστό χθες (15 Μαρτίου) στην Πάτρα, με τη λιποθυμία έφηβης μαθήτριας εξαιτίας της πείνας.

Ακούγεται απίστευτο σε μια ευρωπαϊκή χώρα εν έτει 2017 να λιποθυμούν μαθητές λόγω ανεπαρκούς σίτισης, όμως είναι πραγματικότητα και η δημοσιοποίηση ενός ακόμα τέτοιου συμβάντος, καταδεικνύει τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί ευρύτατα κοινωνικά στρώματα, εξαιτίας της υψηλότατης ανεργίας και της έλλειψης κοινωνικής πολιτικής.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα επικαλέστηκε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1, η μητέρα της 17χρονης μαθήτριας που λιποθύμησε σε σχολείο της Πάτρας, φέρεται να είπε στους καθηγητές του σχολείου: «Ξέρετε έχουμε πρόβλημα με το φαγητό».

Η μητέρα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες είναι άνεργη και εργάζεται μόνο περιστασιακά ως καθαρίστρια αδυνατώντας να συντηρήσει τα τρία της παιδιά.

Η μαθήτρια που λιποθύμησε, φέρεται και η ίδια να έκανε λόγο για σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό πως μία μαθήτρια 17 ετών λιποθύμησε από την πείνα μπροστά στα μάτια της διευθύντριας του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrastimes.gr η οικογένεια της μαθήτριας έχει άλλα δύο παιδιά ηλικίας 14 και 10 ετών.

Σχετικές ειδήσεις