ΕΛΛΑΔΑ

25 Μαρτίου: Μπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι από την Αργυρώ - Όλη η συνταγή (vid)

25 Μαρτίου: Μπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι από την Αργυρώ - Όλη η συνταγή (vid)

Μπακαλιάρο σκορδαλιά με κουρκούτι ετοίμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο «Πρωινό» ενόψει 25ης Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου είναι εθνική και θρησκευτική γιορτή για την Ελλάδα, αφού γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία. Συνοδεύεται, μάλιστα, και από τη συνήθεια να τρώμε μπακαλιάρο συνοδευόμενο με σκορδαλιά.

Τα υλικά για τη συνταγή του μπακαλιάρου:

• 2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

• λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

• βρασμένα παντζάρια σαλάτα

• σκορδαλιά

Για το κουρκούτι:

• 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

• 3/4 κ.γλ. αλάτι

• 1/2 κ.γλ. ζάχαρη

• 330 ml μπύρα παγωμένη

• 30 ml ούζο

• 2 παγάκια

Δείτε τη συνταγή: