ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη
Σοβαρά επεισόδια στο «Βελλίδειο»...

Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της επικαιρότητας, αφού με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις χωρίς να λείψουν και τα σοβαρά παρατράγουδα.

Συνδικάτα, οδηγοί ταξί, φοιτητές, «αγανακτισμένοι», οπαδοί του Ηρακλή και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, βρίσκονταν έξω από το «Βελλίδειο», θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά μέτρα λιτότητας που προωθεί συνεχώς η κυβέρνηση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα από τους οδηγούς ταξί που πετούσαν πέτρες και ντομάτες στα ΜΑΤ, προσπαθώντας να σπάσουν τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο. Στη συνέχεια εκεί βρέθηκε και η πορεία των οπαδών του Ηρακλή και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει…

Οι οπαδοί πετούσαν καπνογόνα και πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών και τότε η αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης έγινε ακόμα πιο έντονη από την πλευρά της αστυνομίας. Όσο η ώρα περνούσε, στα επεισόδια εμπλέκονταν και ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίοι κατέφθασαν τελευταίοι στην πλατεία ΧΑΝΘ. Η ατμόσφαιρα στους γύρω δρόμους έγινε αποπνικτική, ενώ η πρωτεύουσα θύμιζε έντονα πολεμικό τοπίο…

\

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Εγνατία, στην πλατεία σιντριβανίου. Πετροπόλεμος, φωτιές , δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης συνθέτουν αυτή την ώρα το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη, με ΜΑΤ και διαδηλωτές να μη δείχνουν διάθεση να κάνουν πίσω και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Αυτή τη στιγμή πάντως η κατάσταση έχει ηρεμίσει, αν και ακόμα υπάρχουν μικρές διάσπαρτες ομάδες διαδηλωτών στους δρόμους γύρω από το Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε ακόμα: «Θάλαμος αερίων» η ΔΕΘ