ΕΛΛΑΔΑ

Εύοσμος: Τα πέντε σενάρια του πολύνεκρου τροχαίου που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις νεαρούς φίλους

Εύοσμος: Τα πέντε σενάρια του πολύνεκρου τροχαίου που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις νεαρούς φίλους

Ειδήσεις | Εύοσμος: Τη στιγμή που ο άδικος χαμός των τεσσάρων νεαρών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να προκαλεί σοκ στο πανελλήνιο, η Τροχαία επιχειρεί να ρίξει φως στις συνθήκες, υπό τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο.

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», οι Αρχές εξετάζουν πέντε πιθανά σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα αποδώσουν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Ενδεικτικά, τα πέντε σενάρια είναι τα εξής:

• Ο 17χρονος οδηγός του ΙΧ είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και λόγω απειρίας έχασε τον έλεγχο σε μια μικρή στροφή που βρίσκεται περίπου 10 μέτρα πριν από το σημείο της πρόσκρουσης.

• Ο 17χρονος να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Ως προς αυτό το ενδεχόμενο, θα δώσουν απαντήσεις τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα, πάντως, με τον πατέρα του 17χρονου συνεπιβάτη που τραυματίστηκε, τα παιδιά δεν είχαν πιει.

• Ο οδηγός μάλλον έχασε τον έλεγχο του οχήματος, επειδή ίσως μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.

• Η προσοχή του 17χρονου οδηγού μπορεί να αποσπάστηκε από τη συζήτηση που ενδεχομένως είχαν μέσα στο αυτοκίνητο.

• Ο 17χρονος οδηγός του μοιραίου Ι.Χ. πιθανώς να βρέθηκε μπροστά σε κινητό εμπόδιο, ίσως και σε αδέσποτο ζώο και να επιχείρησε να το αποφύγει. Σύμφωνα με τους ειδικούς πραγματογνώμονες, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να θεωρηθεί εύλογο, εξαιτίας του παρατεταμένου φρεναρίσματος, πριν από την πρόσκρουση της δεξιάς ρόδας του Ι.Χ. στο κράσπεδο.

Σημειώνεται πως ήδη η εισαγγελέας, Ευαγγελία Καρανίκα, έχει ζητήσει τη διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή να οριστεί πραγματογνώμονας που θα διενεργήσει τεχνικό έλεγχο στο μοιραίο αυτοκίνητο, ώστε το πόρισμα που θα συνταχθεί, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της προανάκρισης, την οποία διεξάγει το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, να προσκομιστούν στις δικαστικές αρχές.

Πανελλήνια συγκίνηση για τους αδικοχαμένους νεαρούς

Την ίδια στιγμή, πάντως εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τα ξημερώματα της Τρίτης (28/03/2017) κόπηκε το νήμα της ζωής των τεσσάρων νεαρών, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν, προσέκρουσε με σφοδρότητα σε τοίχο γηπέδου και στη συνέχεια σε περίφραξη.

Οι περαστικοί ανάβουν κεριά στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών. Άλλοι αφήνουν λουλούδια κι άλλοι σημειώματα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο πέμπτος επιβάτης του αυτοκινήτου. Ο 17χρονος φέρει πολλαπλές κακώσεις, κατάγματα και αιμάτωμα στο θώρακα, ενώ βρίσκεται διασωληνωμένος και σε καταστολή.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της τραγωδίας στον Εύοσμο

Σχετικές ειδήσεις