ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένοι υπάλληλοι μέσα στο υπουργείο Παιδείας (photos)

Εγκλωβισμένοι υπάλληλοι μέσα στο υπουργείο Παιδείας (photos)

Εγκλωβισμένοι είναι οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας μέσα στο κτήριο, εξαιτίας παράστασης διαμαρτυρίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Με σκηνές έξω από το υπουργείο Παιδείας διαμαρτύρονται αναπληρωτές αδιόριστοι καθηγητές κατά της τροπολογίας και της υπουργικής απόφασης για την ειδική αγωγή και τους αναπληρωτές.

Σύμφωνα με τους ίδιους η συγκεκριμένη τροπολογία «εφαρμόζει στην πράξη τον νόμο 3848 της Διαμαντοπούλου και εισάγει προσοντολόγιο (κριτήρια μοριοδότησης) απαξιώνοντας πτυχίο και προϋπηρεσία, ενώ επαναφέρει τη μοριοδότηση των σεμιναρίων των 400 ωρών».

Το Συντονιστικό των αναπληρωτών μεταξύ των υπολοίπων υπογραμμίζει, πως «η επίμαχη τροπολογία αποτελεί προάγγελο συνολικών αλλαγών στο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, σε συνέχεια της προηγούμενης απόπειρας του υπουργείου Παιδείας τον περασμένο Απρίλιο, και σηματοδοτεί την επιβολή αξιολόγησης και ατομικού φακέλου προσόντων εκπαιδευτικού. Η όλη διαδικασία μοριοδότησης, με νόμο πια, θα διαμορφώνεται με υπουργικές αποφάσεις που θα ανατρέπουν και θα αναδιατάσσουν διαρκώς τους πίνακες. Με τον τρόπο αυτό οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε ένα συνεχή ανταγωνισμό και κυνήγι προσόντων, για μια θέση ελαστικής εργασίας, καθώς στην επίμαχη τροπολογία ορίζεται με σαφήνεια ότι δε θα πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί τουλάχιστον για την επόμενη διετία».