ΕΛΛΑΔΑ

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Προσπαθούμε να βρούμε ακόμα τι φταίει για τα βιβλία»

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Προσπαθούμε να βρούμε ακόμα τι φταίει για τα βιβλία»
Το 1ο Δημοτικό σχολείο Παιανίας επέλεξε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να δώσει το παρών ενόψει του αγιασμού της νέας χρονιάς…

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Παιανίας επέλεξε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να δώσει το παρών ενόψει του αγιασμού της νέας χρονιάς.

Στην ομιλία της, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε στόχο να σας φορτώσουμε περισσότερα μαθήματα και να παπαγαλίζετε και άλλο. Στόχος είναι να μπορείτε, μέσα στο μάθημα να κάνετε θεατρικό παιχνίδι, περισσότερα καλλιτεχνικά μαθήματα, μουσική, ξένες γλώσσες και πληροφορική.
Να γυρνάτε στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο, εκτός από αυτά που σας έχουν πει οι δάσκαλοί σας, και στον υπόλοιπο χρόνο σας να παίζετε. Γιατί, αν δεν παίξετε δεν μπορείτε να περάσετε καλά. Και δεν μπορείτε την άλλη μέρα να έρθετε στο σχολείο με ανοιχτή καρδιά».

Αναφερόμενη στις ελλείψεις των σχολικών βιβλίων, η υφυπουργός έβγαλε …είδηση, αφού παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει βρει το λόγο στον οποίο οφείλεται η καθυστέρηση: «Πράγματι, παιδιά, τα βιβλία άργησαν φέτος. Αυτό μας κάνει να θέλουμε να βρούμε πού ήταν το πρόβλημα και να το διορθώσουμε».

Στο τέλος, η υφυπουργός ζήτησε πολύ και ομαδική δουλειά, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα…