ΕΛΛΑΔΑ

Χριστός Ανέστη: Δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία για όλους τους Έλληνες

Χριστός Ανέστη: Δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία για όλους τους Έλληνες

Το αναστάσιμο μήνυμα έφθασε σε όλα τα μηκη και πλάτη της οικουμένης - Η Ορθοδοξία γιορτάζει, ο Ελληνισμός γιορτάζει και όλοι ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες

Με ευλάβεια και λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα, όπου η Ορθοδοξία αποτελεί κυρίαρχη πίστη.

Εκατομμύρια πιστών συγκεντρώθηκαν στους ιερούς ναούς ανά την επικράτεια κρατώντας λαμπάδες, για να ακούσουν και να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη» και να λάβουν το Άγιο Φως το οποίο άναψε στον Πανάγιο Τάφο.

Με τιμές αρχηγού κράτους η ορθόδοξη Ελλάδα έκλινε το γόνυ στο Άγιο Φως, που έφτασε στις 19.30 από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη Θεσσαλονίκη, η άφιξη του Αγίου Φωτός έγινε στις 21:50, ενώ συνολικά μεταφέρθηκε σε 17 πόλεις της Ελλάδας, με αεροσκάφη που απογειώθηκαν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Εκατοντάδες πιστοί περίμεναν και στο αεροδρόμιο για να πάρουν το Φως της «Αγάπης και της Ελπίδας».

Στις 12:00 το βράδυ οι καμπάνες σε ολόκληρη τη χώρα χτύπησαν χαρμόσυνα σημαίνοντας την είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, με αναμμένες τις λαμπάδες τους και με ευλαβική και λυτρωτική διάθεση, γνωστοί και φίλοι με χαμόγελα και αγάπη, ευχήθηκαν «Χριστός Ανέστη» και Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία!

Το αναστάσιμο μήνυμα έφθασε σε όλα τα μηκη και πλάτη της οικουμένης. Η Ορθοδοξία γιορτάζει, ο ελληνισμός γιορτάζει και όλοι ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν το Ελληνικό Πάσχα, με βάση την Παράδοσή μας τα ήθη και τα έθιμα μας για να γεμίσουμε και πάλι με αισιοδοξία και ελπίδα.

Το μήνυμα της Ανάστασης πρέπει να ακουσθεί παντού και να αποτελέσει οδηγό για τη ζωή όλων μας και με υγεία, αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας χαρούμε τη Λαμπρή γιορτή, το Πάσχα των Ελλήνων. Γιατί με τη χαρά της Ανάστασης μπορεί να παγιωθεί μέσα μας η βεβαιότητα της πίστης, πως πάντα μετά την Σταύρωση, ακολουθεί η Ανάσταση.

Σχετικές ειδήσεις