ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Κρεμούν τα κλειδιά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Χανιά: Κρεμούν τα κλειδιά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Οι εργαζόμενοι αναμένεται να προχωρήσουν σε τρίωρες στάσεις εργασίας, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου...

Οι οικονομικοί λόγοι αλλά και οι συνθήκες εξαθλίωσης του σωφρονιστικού καταστήματος του δήμου Χανίων ξεσηκώνουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι ζητούν βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να προχωρήσουν σε τρίωρες στάσεις εργασίας, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, από τις 8 έως τις 11 το πρωί και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα πρόκειται να προχωρήσουν σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις (μία 24ωρη και μία 48ωρη), την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Το σωματείο των εργαζομένων του σωφρονιστικού ιδρύματος ανακοίνωσε πως κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τους δεν θα πραγματοποιούνται μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές ή σε δικαστήρια, βεβαίως με κάποιες εξαιρέσεις όπως όσον αφορά στη διασφάλιση του χρόνου παράτασης της προφυλάκισης (6/12μηνα) ή της εκδίκασης υποθέσεων κρατουμένων που συμπληρώνουν τον χρόνο προφυλάκισης χωρίς περιθώρια νέας ανανέωσης, παραλαβές κρατουμένων και επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων.

Οι υπόλοιπες υπηρεσίες του ιδρύματος θα πραγματοποιηθούν με την χρήση προσωπικού ασφαλείας .

Διασφαλίστηκε ακόμη το δικαίωμα επισκεπτηρίου των κρατουμένων για τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από άτομα τα οποία ενέκρινε το αρμόδιο συμβούλιο κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των υπαλλήλων και της διεύθυνσης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποζητούν κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, βελτίωση των υποδομών στη φυλακή, αναγνώριση της νυκτερινής εργασίας τους και φυσικά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων κατά τις ώρες αυτές.

Επιπλέον αναμένουν την λειτουργία του νέου καταστήματος κράτησης Χανίων όπως και την άρτια στελέχωσή του.