ΕΛΛΑΔΑ

Χάνεται η ελπίδα για επιζώντες από το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μυτιλήνη

Χάνεται η ελπίδα για επιζώντες από το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μυτιλήνη

Συνεχίζονται, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, οι έρευνες για την ανεύρεση προσφύγων από το τραγικό ναυάγιο της περασμένης Δευτέρας, ανοιχτά του Μολύβου.

Η τραγωδία που «γράφτηκε» στο Αιγαίο προχθές (24/04) είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά, όταν η πλαστική βάρκα με την οποία ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα από την περιοχή Μπεχράμ Καλέ στη Μικρασιατική Τρωάδα, βούλιαξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη βάρκα επέβαιναν 25 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι από το ναυάγιο διασώθηκαν δύο γυναίκες. Η μια από αυτές βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πλέον και οι δύο, νοσηλεύονται -σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Εν τω μεταξύ μικρές είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου εδώ και πέντε μέρες. Από το πρωί της Παρασκευής ως σήμερα Τετάρτη το πρωί στη Μυτιλήνη πέρασαν δυο άτομα (οι δυο διασωθείσες του ναυαγίου), στη Χίο πέρασαν 90 άτομα ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.481 άτομα. Από αυτά 3.017 στη Μυτιλήνη, 3.728 στη Χίο και 1.736 στη Σάμο.

Σχετικές ειδήσεις