ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες που σοκάρουν: Άστεγος κοιμάται σε νεκροταφείο (vid)

Εικόνες που σοκάρουν: Άστεγος κοιμάται σε νεκροταφείο (vid)

Εκεί κατάντησαν τον περήφανο Έλληνα οι τοκογλύφοι δανειστές και οι κυβερνήσεις των υποτακτικών.

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο κοιμητήριο του Βέλου Κορινθίας είναι τραγική και αποκαρδιωτική.

Ένας 56χρονος άστεγος, κάτοικος της περιοχής, κοιμάται κάθε βράδυ μέσα στο νεκροταφείο.

Ο ίδιος, με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο μιλά στο Korinthostv.gr και δείχνει πώς κοιμάται στο κενοτάφιο τις νύχτες ολομόναχος.

Παράλληλα, εξηγεί τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ τονίζει ότι θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο για να εργαστεί, αλλά δεν έχει τα χρήματα για το ταξίδι.

Ο 56χρονος ζει στο νεκροταφείο εδώ περίπου και ένα μήνα, με τους κατοίκους της περιοχής να γνωρίζουν τη δραματική ιστορία του, αλλά να μην μπορούν όπως λένε να κάνουν περισσότερα.

«Κάπου πρέπει να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να τη βγάλω όρθιος. Μπαίνω μέσα και ξαπλώνω, χωρίς να βάζω τίποτα μέσα στο κενοτάφιο. Έχω αρκετά προβλήματα υγείας γιατί με έχει φάει η υγρασία» λέει με τα σημάδια της εξάντλησης στο πρόσωπό του και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να βρω δουλειά εδώ γιατί κανείς δεν με παίρνει. Έχω 67% αναπηρία αλλά μπορώ να δουλέψω σαν σερβιτόρος ή κράχτης. Όμως κανείς δεν μου δίνει δουλειά».

Όπως λέει ο 56χρονος τον έχουν ξεχάσει τόσο τα αδέρφια όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του. «Ξέρω πως εδώ που μένω κινδυνεύω αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή για εμένα. Θέλω να ζήσω κανονικά σαν άνθρωπος με αξιοπρέπεια και να βρω μια δουλειά».

Σχετικές ειδήσεις