ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητώντας ξανά τα ίχνη του μικρού Μπεν...

Αναζητώντας ξανά τα ίχνη του μικρού Μπεν...
Είναι μια από τις υποθέσεις που όσα χρόνια και να περάσουν θα συγκλονίζει την κοινή γνώμη με το ίδιο πάθος!

Είναι μια από τις υποθέσεις που όσα χρόνια και να περάσουν θα συγκλονίζει την κοινή γνώμη με το ίδιο πάθος!

Η εξαφάνιση του μικρού Μπεν Νίνταμ από το νησί της Κω πριν από 20 χρόνια, βγαίνει ξανά στην επικαιρότητα υπενθυμίζοντάς ότι η αγωνία των απελπισμένων γονιών του ξανθού αγοριού, δεν μειώνεται όσα χρόνια και να περάσουν.

Ο φάκελος Μπεν, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ανοίγει λοιπόν ξανά από Βρετανούς επιθεωρητές που βρίσκονται ήδη στη Κω, όπου το 22μηνών τότε αγόρι χάθηκε μυστηριωδώς ενώ η οικογένειά του παραθέριζε στο νησί.

Οι ένστολοι της βρετανικής αστυνομίας, είχαν συνάντηση με την εισαγγελία της Κω από όπου ενημερώθηκαν για την υπόθεση ενώ ακολούθησε και συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω.

Στο νησί του Αιγαίου, κατέφτασαν επίσης η μητέρα και η γιαγιά του Μπεν συνοδευόμενες από τις προξενικές αρχές της χώρας τους.

Η Κέρι Νίνταμ, η μητέρα του Μπεν, επισκέφτηκε και την απερχόμενη εισαγγελέα Ανθούλα Μπούμπα την οποία ευχαρίστησε παραδίδοντάς της μάλιστα και μια αναμνηστική πλακέτα.

Το θρίλερ της εξαφάνισης
Ο εφιάλτης της οικογένειας έχει ημερομηνία: 24 Ιουλίου 1991. Ημέρα που τα ίχνη του μόλις 22μηνών γιου τους έσβησαν, η εξαφάνιση του οποίου ακόμα και σήμερα καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου και αγωνίας.

Η οικογένειά του παραθέριζε στο νησί και διέμενε σε τροχόσπιτο στην αγροτική περιοχή Ηρακλής. Εκείνο το μοιραίο πρωινό τα βήματα του Μπεν ακολούθησαν αυτά του θείου του που απομακρύνθηκε από την περιοχή. Η εξαφάνισή του μάλιστα δεν έγινε αντιληπτή παρά αργά το βράδυ!

Ήδη είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η κινητοποίηση που ακολούθησε ήταν παροιμιώδης τόσο από τις ελληνικές όσο και τις βρετανικές αρχές. Ωστόσο αυτές δεν στάθηκαν αρκετές για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν, που σήμερα αν βρίσκεται στη ζωή θα είναι ένα παλικάρι 22 ετών…