ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 27χρονος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς

Θεσσαλονίκη: 27χρονος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς

Βασανιστήρια από αστυνομικούς καταγγέλλει ότι υπέστη ένας 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα στην περιοχή Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης, για διάρρηξη φαρμακείου.

Όπως ισχυρίζεται, δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό, τόσο κατά τη σύλληψή του, όσο και κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκε στη συνέχεια. Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση στην οποία «φωτογραφίζει» έξι αστυνομικούς ως δράστες του καταγγελλόμενου ξυλοδαρμού του.

Ήδη, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης ενημερώθηκε για τη μήνυση και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και εφόσον επιβεβαιωθούν να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Η εισαγγελέας ζήτησε -επιπλέον- ο 27χρονος να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Πάντως, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία σε βάρος του 27χρονου, αναφέρεται ότι αντιστάθηκε στη σύλληψή του και προκειμένου να την αποφύγει τραυμάτισε με κατσαβίδι δύο αστυνομικούς της άμεσης δράσης. Στη συνέχεια, κατά τη δικογραφία, ο κρατούμενος -που φέρεται ως τοξικομανής- οδηγήθηκε στο τμήμα ασφαλείας Αμπελοκήπων όπου αποπειράθηκε να δραπετεύσει.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε το μεσημέρι να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις