ΕΛΛΑΔΑ

Πως έφτασαν στα ίχνη του Μάκη Ψωμιάδη

Πως έφτασαν στα ίχνη του Μάκη Ψωμιάδη
Ένα εικοσιτετράωρο πριν ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών προκειμένου να απολογηθεί για τις υποθέσεις των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου,

Ένα εικοσιτετράωρο πριν ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών προκειμένου να απολογηθεί για τις υποθέσεις των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου, το παρασκήνιο που ακολούθησε τη σύλληψή του είναι αν μη τι άλλο, πλούσιο!

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας συνελήφθη χθες κάτω από άκρα μυστικότητα από άντρες της Αντιτρομοκρατικής την ώρα που κρατούσε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης στο σπίτι του στην Ανάβυσσο…

Ο καταζητούμενος εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες, προδόθηκε από τον σούπερ κοριό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος κατέγραφε τις συνομιλίες για την υπόθεση που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και αφορά στους στημένους αγώνες.

Η υπόθεση «Μάκης Ψωμιάδης» δεν ήταν εύκολη για τους άντρες της αντιτρομοκρατικής. Ο εντοπισμός του είχε εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τις διωκτικές αρχές αλλά ο «Big Mak» όπως τον αποκαλούν, προδόθηκε από την υψηλή τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων.

Οι πληροφορίες που έφταναν στα κεντρικά γραφεία της ΕΛ.ΑΣ για το που μπορεί να βρισκόταν ήταν πολλές και συγκεχυμένες. Αστυνομικοί θεωρούσαν πως κρυβόταν από το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, μέχρι την Πάρνηθα και το Άγιο Όρος.

Οι ένστολοι είχαν βρει πιθανά νούμερα με τα οποία ο φυγόδικος θα μπορούσε να επικοινωνεί, κυρίως με συγγενικά του πρόσωπα, και άρχισαν να …κρυφακούν.

Το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα δόθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν εντοπίστηκαν αριθμοί που έδιναν το στίγμα κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου. Η αρχή του τέλους είχε γίνει με αποκορύφωμα να εντοπιστεί σήμα από μια κυψέλη στην περιοχή της Αναβύσσου.

Τα μοιραία τηλεφωνήματα που πρόδωσαν τον άλλοτε κραταιό άντρα του ποδοσφαίρου ήταν δυο, κλήσεις που πραγματοποίησε από το παλιό κινητό του το οποίο φυσικά είχαν «φακελώσει» οι αρχές. Συνεπώς ήταν θέμα χρόνου πριν οι αστυνομικοί του περάσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σπίτι είχε νοικιάσει ένα ζευγάρι -το οποίο αναζητείται- για λογαριασμό του παράγοντα της Καβάλας πριν μια εβδομάδα.

Τα πούρα, η γενειάδα και η μοιραία γυναίκα
«Εντάξει, ρε παιδιά, ήταν θέμα χρόνου να με βρείτε», φέρεται να είπε στους άντρες που εισέβαλαν στο πολυτελές κρησφύγετό του στη διασταύρωση των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων στο Σούνιο.

Η έφοδος έγινε νωρίς χθες το απόγευμα με τον νούμερο ένα καταζητούμενο να τους «υποδέχεται» με χαλαρή διάθεση: Η εικόνα που αντίκρισαν οι διώκτες του ήταν αυτή ενός Μάκη Ψωμιάδη με απεριποίητη γενειάδα και σπορ ντύσιμο, χωρίς διάθεση για αντίσταση και χωρίς το όπλο του.

Δυο μέρες νωρίτερα, μια γυναίκα τον είχε επισκεφτεί η οποία κρατούσε στα χέρια της μια βαλίτσα, με άγνωστο περιεχόμενο.

Η ίδια γυναίκα μάλιστα είχε περάσει το κατώφλι της βίλλας τουλάχιστον δυο φορές τις προηγούμενες ημέρες πριν τη σύλληψή του. Οι αστυνομικοί τότε είχαν πιστέψει πως ο «Μάκαρος»-ένα ακόμα χαρακτηριστικό παρατσούκλι του Ψωμιάδη-, θα «πέταγε» από τη «φωλιά».

Για την ιστορία, κατά τη διάρκεια της αποχώρησης από το πολυτελές σπίτι με τη πισίνα και τον καταπράσινο κήπο, ο Μάκης Ψωμιάδης στράφηκε προς τους διώκτες του και απευθυνόμενος σε αυτούς τους είπε: «Παιδιά, ένα λεπτό να πάρω τα πούρα μου»…

«Είμαι πολιτικός κρατούμενος»

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο Μάκης Ψωμιάδης χαρακτήρισε τις εναντίον του κατηγορίες φούσκες κι επανέλαβε ότι δεν παραδόθηκε νωρίτερα επειδή περίμενε τον ανακριτή να επιστρέψει από τις διακοπές του. Νωρίτερα κατά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: «Είμαι πολιτικός κρατούμενος, δεν έχω καμία σχέση με τα στημένα».

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται για το σκάνδαλο που "τάραξε" τα νερά του ποδοσφαίρου, είναι η συμμετοχή του στο κύκλωμα που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου.

Για την υπόθεση των στημένων, έχουν ήδη προφυλακιστεί οι Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης και Βασίλης Καρακούλιας.

Διαβάστε επίσης: Συνέλαβαν τον Ψωμιάδη